Kategóriák

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fogyókúra -diéta -méregtelenítés

Fitness-wellness gépek

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Női harmónia

Férfi egészség

Egészséges gyermekek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

LifeCare termékek

Gépek - készülékek

KIEMELT ajánlatok

Google+

Facebook

Leves por, étel ízesítő házilag

2013.03.17.

Leves por, étel ízesítő házilag

Leves por, étel ízesítő házilag

Leves por, étel ízesítő házilag

hozzávalók :
• 1 kg sárgarépa
• 1 kg petrezselyemgyökér
• 0,5 kg pasztinák (népies nevén fehérrépa)
• 40 dkg zellergumó
• 30 dkg vöröshagyma
• 30 dkg paradicsom
• 30 dkg karalábé
• 20 dkg karfiol
• 2-3 fej fokhagyma (méretétől függően)
• 1 cs petrezselyem zöldje
• 1 cs zeller zöldje
• 0,5 kg tengeri só



elkészítés:


1. A zöldségeket megtisztítjuk.
2. Gyümölcscentrifugán vagy kézi darálón ledaráljuk.
3. Ha centrifugát használtunk, akkor először a kinyert lében feloldjuk a sót, majd összeöntjük az előzőleg egy nagy edényben összekevert zöldség-szárazanyaggal. Ha kézi darálót, akkor - miután egyenletesen összekevertük a ledarált zöldségféléket -, alaposan elkeverjük benne a sót.
4. Tepsi(k)ben alacsony hőfokon szárítjuk, amíg legalább annyi nedvesség elpárolog, hogy összeálljon a pép.
5. Gyümölcsszárító géppel - vagy a kandallón, fűtőtesten, kinek mi áll rendelkezésére - teljesen kiszárítjuk. Nyáron olcsóbb a zöldség és a napon egyszerűbb kiszárítani, akkor érdemes ezt csinálni, akár több kilót, hogy egész évben legyen leves porunk, ételízesítőnk!
6. Kávédarálóval vagy egyéb nagy hatásfokú géppel porrá őröljük a fűszerkeveréket.
7. Légmentesen zárható edényben tároljuk. A megadott mennyiségekből kb. 1 kg leves porunk lesz.

Napon kb 1-2 nap alatt teljesen kiszárad, 2 ruha közé kell tenni , így nem éri por sem de a ruha légáteresztő legyen! Ha kertes házban laksz, kirakhatod az udvarra, este beviszed, ha szükséges napokig tudod szárítani, de ablakban is megszárad! 

forrás: Tóth Rozzy konyhája

vissza