Kategóriák

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fogyókúra -diéta -méregtelenítés

Fitness-wellness gépek

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Női harmónia

Férfi egészség

Egészséges gyermekek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

LifeCare termékek

Gépek - készülékek

KIEMELT ajánlatok

Google+

Facebook

A túlsúly csökkenti az ízérzékelést

2012.12.06.

Az ízlelésnek fontos feladata van táplálkozásunk és egészségünk szempontjából...

Felmérések bebizonyították, hogy a fiatal túlsúlyos betegek kevésbé képesek érezni a megfelelő ízeket, és nehezen ismerik fel az öt alapvető tulajdonságot is, az édes, a sós, a keserű, a savanyú és a csípős ízt.

Miért fontos az ízlelés?

Az ízlelésnek fontos feladata van táplálkozásunk és egészségünk szempontjából, hiszen segít kiválasztani a számunkra ehető dolgokat. Így könnyen megállapíthatjuk egy ételről, hogy friss és ehető, vagy éppen már romlott és fogyasztása káros lenne szervezetünk számára.

Az ízérzékelés további csökkenését felnőttekben a cinkhiány is  okozhatja.

vissza