Kategóriák

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fogyókúra -diéta -méregtelenítés

Fitness-wellness gépek

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Női harmónia

Férfi egészség

Egészséges gyermekek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

LifeCare termékek

Gépek - készülékek

KIEMELT ajánlatok

Google+

Keleti Egészségkultúra

18 érv, hogy miért igyál zöld teát!

A kínaiak igazi csodaszere már 5000 éve - A zöld tea …

Miért válasszam a TIENS termékeit?

Hogyan segíthetnek a Tiens termékek és az ötezer éves …

Daganatos betegségek - hogyan segít a Keleti medicina?

Rákellenes Világnap - Daganatos betegségek - hogyan …

Kinai medicina tavaszi faradtsagra

Kinai medicina tavaszi faradtsagra

Cordyceps sinensis gyógyhatásai

daganat kezelés, légzés javítás, növelheti a sejt …

Facebook

18 érv, hogy miért igyál zöld teát!

 

A kínaiak igazi csodaszere már 5000 éve - A zöld tea jótékony hatásai

A keleti országokban már közel 5000 éve használják gyógyításra, míg hazánkban csak az elmúlt néhány évtizedben kezdett terjedni.
Alkalmazzák méregtelenítésre, fogyáshoz vagy gyomorbántalmak esetén, a zöld tea hatékony segítőnk lehet.

A zöld tea jótékony hatásai

Zöldtea keverék 6 féle zöldteából

  1. A zöld teában nagy mennyiségben vannak vitaminok, ásványi sók és antioxidánsok.
  2. Egy liter zöld tea fedezi a szervezet B-vitamin szükségletének 10%-át, a kálium 25%-át, illetve természetes fluorid is található benne.
  3. C-vitamin tartalma közel ugyanannyi, mint például a citromé.
  4. Orosz orvosok a zöld teát az egyik legkiválóbb gyógynövényként tartják számon, mely véd a fogszuvasodástól, a magas koleszterinen át az epe-, vese- és hólyagkövek kialakulásától is.
  5. Remek vizelethajtó,
  6. éberségnövelő,
  7. látásjavító,
  8. rendezi a bélműködést, sőt a legújabb kutatások szerint még a rákos sejtek kialakulását is gátolja. 
  9. tonizáló, energetizáló,
  10. szellemi frissességet támogató hatású
  11. A zöld tea védi a szívet

 

Egy Nagy-Britanniában végzett laboratóriumi kutatás szerint a zöld tea – amelyet több mint négyezer éve fogyasztanak az emberek – csökkenti a szívinfarktus és a stroke okozta károsodás mértékét.

12. A zöld tea antioxidáns tulajdonságai meggátolják, hogy a koleszterin lerakódjék az érfalakra. A védőmechanizmus alapja, hogy az EGCG blokkolja a Stat1 nevű fehérje működését. A Stat1 az infarktus vagy a stroke után aktiválódik, és hozzájárul a sejthalálhoz. Az EGCG, úgy tűnik, a szívizomsejtek regenerálódását is elősegíti.

13. A zöld tea hatékony a rák megelőzésben és gyógyításában

Kutatások során kiderült, hogy megelőzheti a rákos sejtek kialakulását a tea. A zöld teában lévő polifenolok – főként a katechin – erős antioxidáns hatása a daganatok megelőzésében meggyőzően bizonyított tudományos tény. 
A kísérlet során igazolást nyert hogy az említett anyagok megváltoztatták a sejteket károsító szabadgyökök keletkezését, a zsírsavak és a fehérjék oxidációját, valamint a glutathion anyagcserét. A sejtek tea polifenolokkal történő kezelése eredményeként megfigyelhető volt a természetes sejtpusztulás (apoptózis) felgyorsulása (daganatsejteknél), amelyet a DNS fokozott lebomlása, valamint az apoptózist jellemző enzimek aktiválódása jelzett

Zöldtea keverék 6 féle zöldteából

14. A zöld tea a csontritkulás megelőzésben

Egy Tajvani  korházban végzett kutatás megállapitotta,hogy a legalább hat éven át, rendszeresen napi két csésze zöld- vagy oolongteát fogyasztók csontjai erősebbek, mint a nem teázóké. A vizsgálatról az Archives of Internal Medicine cimű szaklap számolt be, amikor is  harminc éves, vagy idősebb férfiakat  és nőket  kérdeztek  ki a teázási szokásaikról, és elvégezték náluk  a csontsűrűség vizsgálatát is.

A Tajvani kutatók szerint a tea csontvédő hatásáért a flavonoidok és ösztrogénszerű anyagok felelnek.

15. Megelőzi a fogak romlását és a szájrákot

Az Izraeli Műszaki Egyetemen nemrégiben készült tanulmány arról számol be, hogy a zöld tea a rossz lehellet ellen is hatékony segítséget nyújt, sőt megelőzi a fogak romlását és a szájrákot is.

 

16. A zöld tea a testsúly csökkentésben, zsírégetésben

Egészségmegőrző tulajdonságai mellett, a zöld tea hatása a zsírégetés felgyorsításában is megnyilvánul. A zöld tea javítja az emésztést, és elősegíti az emésztőrendszerbe került zsírok azonnali lebontását. A zöld tea egészségre kiható ereje legnagyobb mértékben a benne található nagy mennyiségű antioxidáns anyagok jótékony hatásának köszönhető.

A zöld tea elősegíti és gyorsítja a vérben és a sejtekben tárolt zsírok lebontását

A zöld tea egy remek alhasi zsírszövetet csökkentő ital. Egy catechin nevű összetevőt tartalmaz, ami felpörgeti az anyagcserét. Számos tanulmány igazolta, hogy azok, akik naponta megisznak 2 csészényit belőle, kb. 16-szor több alhasi zsírt veszítenek, mint azok, akik nem isszák. 

 

17. A zöld tea késlelteti az öregedési folyamatokat

Nem csak a gyümölcsök és zöldségek gazdagok antioxidánsokban, hanem a zöld tea is, amely bőven tartalmaz flavonoidokat és polifenolokat, melyek az antioxidánsok csoportjához tartoznak.

A zöld teában lévő antioxidánsok így védőpajzsként szolgálnak a ráncok ellen, késleltetik az öregedési folyamatot, erősítik a bőrt, ellenállóbbá és vitálisabbá teszik azt.

 

18. A zöld tea erősíti, támogatja az immunrendszert

A zöld tea többek között káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat és fluort tartalmaz, ezen kívül említésre méltó mennyiségű C-vitamint. A C-vitamin az egyik legismertebb antioxidatív összetevő. A zöld tea tehát kiválóan alkalmas az ember természetes védekezőrendszerének erősítésére.

 

Sok, az életkorral összefüggő betegség visszavezethető a fokozott oxidatív stresszre. A szabad gyökök túlsúlya olyan időskori betegségekhez járul hozzá, mint a szív- és érrendszeri betegségek, az érelmeszesedés és bizonyos daganatformák.

A zöld tea nagyon pozitívan hat az egészségre és a jó közérzetre, legyőzi a szabad gyököket, és így lassítja az öregedési folyamatot.

A korral összefüggő betegségek csökkenthetők, ha hangsúlyt helyezünk az antioxidánsokban gazdag táplálkozásra.

A zöld teát ihatjuk naponta, és kívül-belül védi a testet. Erősíti az immunrendszert, serkenti az anyagcserét, fiatalít és vitálissá tesz.

Zöldtea keverék 6 féle zöldteából

Jótékony hatását csak akkor tudja kifejteni, hogyha cukor és más egyéb édesítő nélkül készíted el, hiszen cukorral párosítva savasítja a szervezetünket, ami miatt elvesznek a benne található antioxidánsok.

 

A többi teafajtához hasonlóan a zöld tea is a kínai teacserjéről származik. 

Kínában és a Távol-Keleten már évezredek óta fogyasztják

A zöld tea ugyanabból a növényből származik, mint a fekete, csak másféle módon dolgozzák fel, így kevesebb koffeint és több polifenolt tartalmaz. 

Feldolgozása során nem erjesztik, így a benne található értékes antioxidánsok és vitaminok nem vesznek el. A kézzel szedett zöldtea leveleket gőzölik, majd sodrással törik meg a levelek szerkezetét, ezután a szárítás során történik a levelek osztályozása.

 

Zöldtea keverék 6 féle zöldteából

5000 éves receptúra alapján, a legmodernebb csúcstechnológiával készült, 6 féle zöldtea felhasználásával.

A tealevelek,  kiváló komposzt a talajnak!

Magas nitrogéntartalmának köszönhetően műtrágyaként is kedvelt, hajdanán ez volt a legelterjedtebb módszere a tápozásnak. Terítsd szét a talajon, ne csak egy kupacban rakd el, kerüljön mindenhova!

 

Több rák ellen is véd a zöld tea új eredmények szerint



"Kanadai kutatók több tízezer kínai nő egy évtizedes megfigyelése alapján arra az eredményre jutottak, hogy a zöld teát rendszeresen fogyasztók között kisebb a bél-, a gyomor- és a torokrák kockázata.

A nashville-i Vanderbilt Egyetem orvosi karának kutatói 69 ezer középkorú kínai nőt vontak be 11 évig tartó követéses vizsgálatukba. A résztvevők nem dohányoztak, és nem fogyasztottak alkoholt.

A vizsgálat eredményét az American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban tették közzé. Eszerint a rendszeres teafogyasztóknál, akik hetente legalább háromszor ittak zöld teát a több mint egy évtizedes vizsgálat alatt, 14 százalékkal kisebb valószínűséggel alakult ki emésztőrendszeri rák azokhoz képest, akik soha nem ittak zöld teát. A kockázatcsökkenés mértéke arányos volt a teafogyasztás gyakoriságával.

Wei Zheng epidemiológus, a mostani tanulmány vezetője úgy véli, hogy nagyméretű, hosszútávú követéses vizsgálatuk egyértelmű összefüggést mutatott a zöld tea rendszeres fogyasztása, valamint a vastagbél-, gyomor- és nyelőcsőrák kisebb kockázata között."

Forrás:
origo.hu/egeszseg/20121025-a-zoldtea-vedi-az-emesztorendszert-a-daganatoktol.html
 
Dr. Xiu Wei a kínai teák elkészítésérő:
 

vissza