Kategóriák

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fogyókúra -diéta -méregtelenítés

Fitness-wellness gépek

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Női harmónia

Férfi egészség

Egészséges gyermekek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

LifeCare termékek

Gépek - készülékek

KIEMELT ajánlatok

Google+

Facebook

Az antioxidánsok - csak divathóbort, vagy valóban fontosak?

2013.04.13.

Az antioxidáns vegyületek legfontosabb feladata, hogy semlegesítsék a szervezetben keletkező káros szabad gyököket.

A szabad gyökök túlsúlya pedig sejtkárosodáshoz, akár a sejt rákos elfajulásához is vezethet.

Joy Dubost, amerikai kutató, a kutatás vezetője szerint számos tanulmány bizonyította, hogy a magas antioxidáns tartalmú zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása csökkentheti több krónikus betegség kialakulásának esélyét.
Amerikai kutatók szerint bizonyos gyógygombák sokkal jobb antioxidánsok, mint azok a táplálékok, melyekről korábban azt hittük, hogy a legjobb antioxidáns források. Egyes gyógygombák ugyanis nagy mennyiségben tartalmaznak egy bizonyos ergothionein nevű antioxidáns vegyületet.

Korábban úgy tudtuk, hogy a legjobb ergothieonein forrás a csirkemáj és a búzacsíra, azonban kiderült, hogy több gyógygomba akár négyszer többet is tartalmazhat belőle, mint a búzacsíra és akár tizenkétszer többet, mint a csirkemáj.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!