Cikkszám: tiens-A13
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a 21. század egészségmegőrző élelmiszerének nevezte a spirulinát.
Természetes, emberi fogyasztásra alkalmas, valóságos tápanyagbomba.
A spirulina a legértékesebb és a legharmonikusabb táplálék az emberi szervezet számára, 1 grammja (vagyis 3 db. 0,35 grammos tabletta) egyenértékű
Több mint 100 pótolhatatlan biológiailag aktív anyagot tartalmaz.
A Tiens Spirulina ökológiailag tiszta és eredeti környezetében terem. Nem tenyésztett tehát nem mesterséges vizekben nő.
Fehérjékben, gamma-linolsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban igen gazdag. A szervezetnek mindezekre szüksége van ahhoz, hogy fenn tudja tartani működésének egyensúlyát.
A spirulina erősítheti az immunrendszert, és megvédi a testet a különböző elektronikai eszközökből áradó sugárzásoktól.
Japánban a hosszú élet „szuperélelmiszerének” tartják.
A Spirulina – mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve csaknem változatlan formában létezik, s így egyike a világ legősibb tengeri növényeinek terem a földön.
Különleges értéke gazdag vitamin és ásványianyag tartalmában rejlik. Egyike azon kevés algafajtáknak, amelyek értékes segítséget nyújtanak az emberi étrend szabályozásában. Sőt, a spirulina értékes másodlagos növényi tápanyagokat is tartalmaz, karotinok és klorofil formájában.
A spirulina algák nagyon érzékenyen reagálnak a nehézfémekre, ezért olyan területeken termesztik, ahol nincs környezetszennyezés.
A spirulinában fellelhető különleges és sokféle tápanyag teszi ezt a növényt a 21. század nélkülözhetetlen étrend-kiegészítőjévé.
Jellemzői:
• Fehérjékben gazdag
• Bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban
• Segíthet az immunrendszer egyensúlyának megőrzésében, s ezzel hozzájárulhat az egész szervezet egészségének megőrzéséhez
A spirulina a legértékesebb és a legharmonikusabb táplálék az emberi szervezet számára, 1 grammja (vagyis 3 db. 0,35 grammos tabletta) egyenértékű
Több mint 100 pótolhatatlan biológiailag aktív anyagot tartalmaz. Köztük:
- 12, A, E, C, PP és mások (lásd Proteinek – fehérjék, részarányuk eléri a 60-70%-ot. Könnyen beépülnek (65-80%-ig), a sejtek fő építőanyaga. A fehérjehiány fáradtságot, étvágytalanságot, növéskéslekedést, és a vízegyensúly felborulását okozza.
- 18 aminosav, köztük 8 pótolhatatlan (lásd Gyermekkalcium).
- Vitaminok: B1, B2, B5, B6, B9, )lásd: Biokalcium).
- Mikroelemek: vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium. A króm a perifériás idegrendszer számára nagyon hasznos. A vanádium részt vesz a zsír- és szénhidrát-anyagcserében, a krómmal együtt javítja az inzulin-anyagcserét, serkenti az inzulin termelését. A szelén sorvasztja a ráksejteket, lassítja az öregedést (lásd Biokalcium).
- Nukleinsavak (DNS és RNS), amelyek a legfontosabb funkciókat töltik be a genetikai információ tárolásában és átadásában.
- Klorofill – a szerves vas forrása. Zöld vérnek is nevezik. Méregtelenítő hatással rendelkezik, megtisztítja a vért az ártalmas anyagoktól és a salakoktól.
- Enzimek – serkentik a bőr anyagcseréjét és a sebek gyógyulását, feltétlenül szükségesek az emésztéshez, az agy működéséhez, a szervek és a szövetek regenerációjához. Minden szerv és szövet rendelkezik saját enzimkombinációval, mert minden egyes enzim csak egy biokémiai folyamatot aktivál. Az enzimek nagyon hőérzékenyek, és magas hőmérsékleten bomlásnak indulnak. Emiatt ahhoz, hogy a szervezet elegendő enzimmennyiséghez jusson, nyers élelmiszereket kell fogyasztani, vagy BAT-okat kell szedni.
- Többszörösen telítetlen savak – köztük a gamma-linolénsav, amelyet az Omega-6 típusú savakhoz sorolnak. Csökkentheti a magas vérnyomást, részt vesz a zsír anyagcseréjében, serkenti a sejtek szaporodását, erősítheti az immunrendszert, megelőzheti a gyulladásos folyamatokat és a szív- és érbetegségeket (lásd Veican).
- Fikocianin lassíthatja a rákos sejtek szaporodását, serkenti az immunrendszert.
- Mannitol (lásd Kalcium rágótabletta).
- Q10-hez hasonló koenzim az ételből energiát nyer és elosztja azt a szervezet minden egyes sejtjében.

A spirulina bizonyítottan az egyik legerősebb rákellenes alga.
"Hihetetlen méregtelenítő hatással rendelkeznek (beleértve a nehézfémek megkötését és eltávolítását is), valamint immunerősítő tulajdonságai (az egészséges bélflóra megteremtése és a candida gomba elleni harc) hasznosak a rák elleni harcban." Forrás: A rák ellen az emberért
Fő összetevők:
Spirulina,
maltodextrin,
magnézium sztearát
OÉTI: 6983/2010
VTSZ szám: 21022090
#4 - Anna2013.05.18. 23:03
A kék-zöld alga stabilizálhatja a vércukorszintet és elősegítheti a testsúly csökkentését. Több kutatás azt is kimutatta, hogy azok a túlsúlyos emberek, akik spirulinát szedtek, jelentősen több zsírt adtak le, mint a placebo csoport tagjai.
#3 - Anna2013.04.02. 22:02
A Spirulina csökkenti a nehézfémek és az egyes gyógyszerek vesekárosító hatását
#2 - Anna2012.12.06. 12:57
A klorofill, ami minden zöld növény egyik jellemző tulajdonsága, nagyon hasonló a hemoglobinhoz. Valójában, a molekuláris szerkezetük majdnem azonos. Ez a hasonlóság könnyűvé teszi, hogy szervezetünkben hogy asszimilálódjon.
A klorofill növeli a vér hemoglobinszintjét. A hemoglobin az oxigén-kötés-anyag vérben. Több hemoglobin oxigénben gazdagabb vért eredményez.
#1 - Anna2012.12.06. 10:47
Tudtad,hogy a spirulina algának van a legmagasabb fehérjetartalma a természetes élelmiszerek között ?
100 gramm spirulina algában 60-70 gramm fehérje van. Ez a fehérje tartalom 3x több, mint ugyanilyen mennyiségű disznóhús, 2x több, mint
a marhahús és a hal, és 50%-al több, mint a szójabab fehérjetartalma.
A WHO által is elismert, és kiváló élelmiszer.
Tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármelyik ételé, növényé, vagy gabonáé.
Emellett a spirulina olyan nagy koncentrációban tartalmazza a B12 vitamint, hogy ebben a tekintetben csak az anyatej múlja felül.