Termékkategóriák

Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

 • AJÁNDÉKUTALVÁNYOK

  AJÁNDÉKUTALVÁNYOK

  Masszázs ajándékutalványok - imádni fogják!

 • Nyirokmasszázs otthon

  Nyirokmasszázs otthon

 • Exkluzív parfümszórók

  Exkluzív parfümszórók

 • Aromalámpák

  Aromalámpák

Mit üzennek a krízishelyzetek?

2016.01.30.

Mit üzennek a krízishelyzetek?

Az életed Rajtad múlik.
Változás csak akkor következik be, ha van bátorságod szembe nézni Önmagaddal, felismerni a feladatokat, majd cselekedni.

Minden válsághelyzet arra hívja fel az ember figyelmét, hogy ideje új döntéseket hozni. Túlságosan elkényelmesedtünk, vagy egész egyszerűen visszatartanak a félelmek attól, hogy továbblépjünk. Beleragadtunk egy helyzetbe, pedig életünk szeretne tovább haladni sorsfeladataink felé. 

 

A görög "krisis" szó jelentése: döntés. Minden krízishelyzet döntésre kényszerít bennünket. 
De vajon miről kell döntenünk? Sokszor éreztük már, hogy jelen helyzetünk tarthatatlan. Boldogtalanok vagyunk, ám nem igazán tudtuk megfogni az okát. Hisszük, hogy boldogtalanságunk oka a társadalom, a család, vagy akár jelenlegi párkapcsolatunk.

Az utóbbi években azt is érezzük, hogy a válság az egész Földet érinti. De vajon hogyan teremthetünk rendet egy hatalmas méretűre nőtt káoszban?

Kurt Tepperwein így fogalmazta: "Ha rendet akarsz tenni az országodban, Rendet kell tenned a tartományokban. Ha rendet akarsz tenni a tartományokban, Rendet kell tenned a városokban. Ha rendet akarsz tenni a városokban, Rendet kell tenned a családokban is. Ha rendet akarsz tenni a családokban, Rendet kell tenned a saját családodban is. Ha rendet akarsz tenni a saját családodban, Rendet kell tenned önnön magadban is."

A világ változása mindig az "ÉN" változásommal kezdődik. A krízisek tökéletes iránymutatók, láthatóvá teszik a megoldandó feladatokat. 
Ilyenkor érdemes elgondolkodnunk, hol billentünk ki az egyensúlyból az egyoldalúság miatt. Minél nagyobb a kibillenés, annál nagyobb a megoldandó lecke. Hiszen az Univerzum harmóniára törekszik.

Ismét Tepperwein szavait idézem: "Olyan ez, mint a mókuskerék. Nekilódulunk, és úgy érezzük, hogy előrehaladunk. Egyfolytában lépdelünk a helyes irányba - egyszerre azonban rá kell döbbennünk, hogy körben (vagyis egy helyben) jártunk. Lehet, hogy állást változtattunk, új feladatot vállaltunk, amellyel karrierünket építgetjük, mégis egyszerre a régi, jól ismert helyzetben találjuk magunkat. Ebből azt láthatjuk, hogy hiába változtattunk munkát, állást és emberi környezetet, a tudatunkat nem változtattuk meg. Választásunk ugyanaz maradt, hiszen mint választók, mi is ugyanazok maradtunk, így aztán előbbre sem juthatunk, mivel a külső körülmények megváltoztatásának eredete a bensőnkben nyugszik. Ha ott bent semmi sem változik, nehezen változhatna meg bármi is kifelé. Az ilyen körforgás pedig mindig azt mutatja, hogy a legutóbbi "órákon" nem tanultuk meg tisztességesen a "leckénket", és ezért újra ugyanazzal kell foglalkoznunk."

Mindaddig, míg Önmagunkon nem változtatunk, a világunk ugyanolyan marad. Kérdezzük meg magunktól, hogy mik azok a folyamatosan visszatérő helyzetek, amik miatt válságban érzem magam? Majd kövessük vissza az idő vonalán, hogy mikor és hol bukkantak fel ezek a helyzetek? Mi az, amit ezek a helyzetek meg akart tanítani nekem? 
Lehet, hogy csupán arról van szó, hogy ki kell állni saját magamért. Meg akarja mutatni a helyzet, hogy már régóta magamra húztam az áldozat szerepét és ez a boldogtalanságom forrása. Lehet, hogy valamely szülőm mintáját követem, magamra öltöttem a családi sablont. De az is lehet, hogy nem tudok konfrontálódni, ezt akarja a válság megtanítani nekem. 
Ne feledd, a felismerés fél siker, ami azt jelenti, hogy elindultál a gyógyulás útján. A cselekvés pedig képes mindent megváltoztatni. Megoldja a krízist, visszaadja az önbecsülésed és visszaterel életed útjára. A felismerés sokszor kevés. Ha ehhez nem társul cselekvés, nem következik be változás sem. 
Tehát az életed Rajtad múlik. Változás csak akkor következik be, ha van bátorságod szembe nézni Önmagaddal, felismerni a feladatokat, majd cselekedni.

Mohácsi Viktória

Forrás: http://elozoeletek.blogspot..hu/
vissza

Google+

Kapcsolat - elérhetőség

Tel:  +36-70/558-0944

E-mail: rakosanna@gmail.com

 

Nyitvatartás:

Hétfő: 10.00 - 20.00
Kedd: 10.00 - 20.00
Szerda: 10.00 - 20.00
Csütörtök: 10.00 - 20.00
Péntek: 10.00 - 20.00
Szombat: 11.00 - 17.00
Vasárnap: 11.00 - 17.00

 

Webáruházunkban regisztrált partnereink vásárolhatnak.

 Rákos Anna

okleveles masszőr

Ligetszépe Életmódklub

helyszín: Veszprém megye

 Somlóvecse - Nagyalásony - Somlószőlős - Somlóvásárhely - Vid - Dabrony - Pápa - Ajka - Devecser - Tüskevár - Kisszőlős - Doba - Noszlop - Iszkáz - Kerta - Pápasalamon - Nyárád - Nemesszalók

 

Megosztás