Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Gyomor tumort okozó adalékanyag a gyorséttermi "ételekben"

 

Gyomor tumort okozó adalékanyag a gyorséttermi "ételekben"

Gondolkozott már azon valaha, hogy igazán mi is található a csirke McNuggetokban?

Gondolkozott már azon valaha, hogy igazán mi is található a csirke McNuggetokban?

Egyes összetevői mint kiderült, inkább tünnek ipari alapanyagnak mint élelmiszernek.

A McDonalds a híres Chicken McNugget-jaiba olyan összetevőket tesz mint az autolizált élesztőkivonat, szabad glutamát, nátrium-foszfát és nátrium-alumínium-foszfát. De nem ez az ijesztő része. A McDonalds saját weboldalán a csirke McNuggets hidrogénezett szójabab olajat tartalmaz, citromsav hozzáadásával őrzik meg frissességét, valamint még dimetilpolisiloxant is adnak hozzá, ami egy habzásgátló adalékanyag.

(http://nutrition.mcdonalds.com/nutritionexchange/ingredientslist.pdf)

Legalább kettő ezek közül az összetevők közül mesterségesen előállított ipari vegyi anyag. Van benne egy petróleum származék is a TBHQ, amit parfümök, gyanták, lakkok és az olajmezőről származó vegyi anyagok stabilizálására használnak. Laboratóriumi tanulmányok ezt az adalékanyagot gyomor tumor okozójának bizonyitják. “Magasabb dózisban adva laboratóriumi állatoknak, gyomor daganatok prekurzorai és DNS károsodást is előidézhetnek. Számos tanulmány kimutatta, hogy hosszabb időn át tartó nagy dózisú TBHQ rákkeltő, különösen a gyomorban. ” (http://en.wikipedia.org/wiki/TBHQ)

A dimetilpolisiloxan egyfajta szilikon, iparilag tömítőanyagoknak használják, valamint az emlő implantátumok zselés anyagának is része. A Wikipedia azt mondja:

“PDMS alkotóeleme a szilikon alapú kenőanyagoknak, valamint habzásgátló adalékoknak, formaleválasztóknak, hőátadó folyadékoknak, fényezők, kozmetikumok, haj balzsamok is előszeretettel használják. A PDMS töltőanyaga az emlő implantátumoknak, bár ez a gyakorlat valamelyest csökkent, biztonsági okokból. A PDMS-t sokféleképpen használják a kozmetikai iparban és más fogyasztói termékekben is. Például PDMS-t lehet használni a  fejtetű kezelés során is … “ (http://en.wikipedia.org/wiki/Dimethylpolysiloxane)

Nem mintha a többi összetevő jobb lenne. Mivel a pamut nem szabályozott tartalmi szempontból mint élelmiszer, a gyapotmag olaj tartalmazhat olyan vegyi növényvédő szereket, amelyeket már betiltottak az élelmiszer-termelésben. Az is szinte mindig genetikailag módosított. A hidrogénezett olajok, pedig általában tartalmaznak transz zsírokat, amelyek mesterségesen előállított zsírok.

Használhatatlanok és emészthetetlenek a szervezet szzámára és számos egészségügyi probléma okozói. Az autolizált élesztőkivonat egy kémiai íz fokozó összetevőt tartalmazó szabad glutamát.

És mi van még a csirke McNuggetsben? Gyári tenyésztett csirkéről, nem szabad tartású, zöld füvön felnövő csirkéről beszélünk! Tehát ez az a fajta csirke, amit tipikusan vakcinákkal és hormonokkal kezelnek, miközben hagyományos takarmány termékekkel táplálják őket. A takarmány gyógyszereket és peszticideket tartalmaz.

Fincsi ugye? Ne felejtsen el repetázni belőle!  …

Forrás:http://mkh.valosag.net/.

vissza

Hozzászólások