Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

A KIALVATLANSÁG, ALVÁSHIÁNY növelheti a pluszkilók számát!

2012.11.24.

A KIALVATLANSÁG, ALVÁSHIÁNY növelheti a pluszkilók számát!

Az alváshiány hizlal, mert kevesebb termelődik egy étvágyszabályozó hormonból, így negyedével növekszik az éhségérzet - közölték kutatási eredményüket francia kutatók a Lyonban zajló Európai Elhízási Kongresszuson.

A KIALVATLANSÁG, ALVÁSHIÁNY növelheti a pluszkilók számát!

Kanadai kutatók igazolták kísérletben, hogy a rendszeres kialvatlanság felborítja a leptin (étvágycsökkentő) és a ghrelin (étvágynövelő) nevű hormonok arányát.

A kísérletben résztvevő személyek, akik általában 9 órát aludtak naponta, az ö napos kísérlet során csak napi 4 órát aludhattak.

 

Ezután megfigyelték, hogy mennyit ettek, és ezt összehasonlították a normális alvás idején mért adatokkal. Megállapították, hogy a kialvatlanság hatására a kísérletben résztvevők főleg a zsírdús, kalóriadús, egészségtelen ételeket részesítették előnyben.

Az alváshiány hatására vérükben csökkent a leptin nevű hormon szintje, és megemelkedett a ghrelin szintje, ami megmagyarázza a fokozott étvágyat.

Az alváshiány további következménye a csökkent fizikai aktivitás, ami szintén kedvez az elhízásnak.

A tétlen ember alig éget kalóriákat.

 

Ezért ha egy szokásosnál mozgalmasabb nap után nem jön álom a szemünkre, forgolódás helyett igyunk nyugtató hatású teákat, vagy párologtassunk illóolajukból, cseppentsünk egy zsebkendőre, és tegyük a fejünk mellé: citromfű, kamilla és a levendula segít elaludni


Az alváshiány hizlal, mert kevesebb termelődik egy étvágyszabályozó hormonból, így negyedével növekszik az éhségérzet - közölték kutatási eredményüket francia kutatók a Lyonban zajló Európai Elhízási Kongresszuson.

Egy sajtburgernek megfelelő kalóriával többet eszik, aki kialvatlan.
Karine Spiegel, a Lyoni Egyetem munkatársa, a kutatás vezetője megállapította, hogy az alváshiányban szenvedők naponta átlagosan 350-500 kalóriával többet vesznek magukhoz. Ez körülbelül egy sajtburger energiatartalmának felel meg.

Mint kiderült, az alváshiány és a túlsúly közötti kapcsolat a gyerekeknél és a fiatal felnőtteknél a legerőteljesebb.


A komoly alváshiánytól érzékenyebbek az emberek az ételek látványával szemben, éhesebbé teszi őket, mint amilyenek valójában - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő portál.

Úgy találták, hogy kialvatlanul jóval nagyobb aktivitást mutatott az agy éhségért felelős területe (a jobb oldali elülső cinguláris kéreg), mint kipihent állapotban.

Az agyi válasz független volt attól, hogy megelőzően mennyire érezte magát éhesnek a vizsgálati alany, és attól is, hogy mekkora kalóriatartalmú ételt ábrázolt a mutatott fotó.

A teszt után azonban már éhesebbnek vallották magukat a kialvatlanok, mint a kipihentek, annak ellenére, hogy vércukorszintjük ezt nem indokolta, mert nem változott a vizsgálat ideje alatt. Mindez arra utal, hogy önmagában az alváshiány arra ösztönözheti az agyat, hogy bekapcsolja az evés iránti vágyat, függetlenül az aktuális vércukorszintünktől.
Alvást segítő technológiák:
A Hosszú hullámú infravörös technológia az izmokat és az inakat természetes melegben tartja, ezáltal megkönnyíti ellazulásukat, és segít a kisebb húzódások enyhítésében.

Ionos komforttechnológia

Negatív ionokat szabadít fel, melynek köszönhetően Önnek ugyanolyan frissítő, ellazító élményben lesz része, mint egy erdőben, vagy vízesésnél tett séta során, ahol a levegő negatív ionokban gazdag. A negatív ionokat tartalmazó alvástermékek hozzájárulnak ahhoz, hogy alvásunk frissítő, pihentető legyen.
címkék: kialvatlanság,alváshiány,leptin,étvágycsökkentő,ghrelin,étvágynövelő,hormon,zsírdús, kalóriadús, egészségtelen ételek,fokozott étvágy,csökkent fizikai aktivitás,elhízás,túlsúly,kövérség
vissza