Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Az állandó fogyókúrázás következményei - tippek a hatékony fogyáshoz

2012.11.27.

Az állandó fogyókúrázás következményei - tippek a hatékony fogyáshoz

Minden fogyókúra és diéta 98%-a sikertelen. Ennek oka a fogyókúrás ételek, diéták helytelen alkalmazása, a zsírégető fogyókúra fogalmának félreértelmezése.

Aki állandóan fogyókúrázik, az még a súlya megtartása mellett is tönkreteszi az alakját, bőre feszességét, szépségét és az izomszövet - zsírszövet egészséges aránya eltolódik az utóbbi javára, tehát elzsírosodik az illető, az állandó éhezés, és a jojó effektus pedig rengeteg energiát is elvon a szervezettől. Kialakul egy legyengült immunrendszer, krónikus fáradtság lép fel.

Mit tesznek általában az emberek, ha fogyni akarnak?

Kevesebbet esznek.

Mi történik akkor? Fokozódik az alultápláltság, "fogy" az izom és kötőszövet, "lóg" a bőr és ráncosodik, a zsír jelentős része pedig megmarad.

Az elhízás kialakulásában vitán felül a legnagyobb szerepe a táplálkozásnak van. Ezt követi csak a mozgáshiány.

Az ember nagyon hatékonyan működik, tehát pl. egy csoki torta kalóriatartalmát, ha mozgással akarjuk ledolgozni, akkor egy óra intenzív testedzés szükséges. A legjobb lenne nem megenni.

Miért nem elegendő a bélmosás, böjtkúra a méregtelenítésre?

Amikor a bélrendszerünk nem jól működik. begyulladnak a beleink és ott pang a salak a bélrendszerünkben, a vastagbélben.

A bélrendszer elsalakosodása, elsavasodása, gyulladásai, baktériumflórájának felborulása okozza a betegségek legnagyobb részét, hiszen a vastagbélben található az immunrendszerünk közel 80%-a.

A hagyományos béltisztítás, sem pedig a különböző böjtkúrák nem szüntetik meg a belek gyulladásos állapotát, sem pedig a bélflóra helyreállítását nem tudjuk ezekkel elérni.
Ezért ezeket mindet együtt, egyszerre szükséges alkalmazni. Erre dolgoztak ki orvos és tudós csoportjaink, táplálkozási szakembereink hatékony megoldásokat.


A rövid idejű, alacsony kalóriabevitelű, monoton diéták

A monoton, tápanyagokban szegény, rövid ideig tartó kötött étrend, amely elsősorban a folyadékvesztést segíti elő, és amelyre a túlsúllyal küzdők számára oly fontos zsírvesztés nem jellemző, ezek a mintaétrendek gyakran eredményeznek jojó-effektust.

obesewoman56.jpg

A bélbaktériumoknak szerepük van a kalória hasznosításában

A bélbaktériumoknak fontos szerepük van abban, hogy hogyan hasznosítjuk a kalóriákat, ezért elképzelhető, hogy az antibiotikum-kezelés olyan módon zavarja meg a bélflóra összetételét, hogy az az elhízásnak kedvez. Az állattartással foglalkozók körében régóta ismert, hogy antibiotikum-kezeléssel nagyobb súlyú tehenek "állíthatók elő".

Az emberi szervezetben élő mikrobák - amelyek száma legalább tízszerese a saját sejtjeink számának - korábbi vizsgálatai arra utalnak, hogy a mikroba-közösség változásainak szerepe van az elhízásban, a gyulladásos bélbetegségben, az asztmában és más betegségekben, de ezt még egyik esetben sem sikerült egyértelműen bizonyítani.Akkor mit tehetünk?

Az alacsony szénhidrát + alacsony kalória bevitel + magas fehérje bevitel alapokon álló diétával az első fél évben hatékonyan lehet fogyni. De a visszahízást meggátolni csak akkor lehet, ha ehhez már társul napi egy óra séta vagy fél óra úszás, heti 75 perc kocogás is.

Ha nem szeretsz kocogni, vagy nehézkes a fizikai , egészségi állapotod, testsúlyod miatt a testmozgás, akkor a "sétálógép" segítségével fekve, relaxálva mozoghatsz. 10 perc használat = másfél óra intenzív sétának felel meg


 
Milyen eszközeink vannak, amik segíthetnek a fogyókúránk, diétánk kialakításában?

Spirulina - Méregtelenít, fogyókúra esetén is segít megszabadítani a szervezetet a salakanyagoktól, és pótolja a hiányzó tápanyagokat

Anyagcsere zavarok esetén, túlsúly, elhízás csökkentésére, inzulin terápia támogatásához segítség:
- zsír blokkoló, (Capsilite)
- szénhidrát blokkoló (Carb Blocker),
-zsírmágnes és méregtelenítő (Chitosan)

- inzulin terápia támogatásához segítséget nyújt a cukorbetegeknek összeállított Kalcium készítmény

A bélrendszer tisztításában és az egészséges bélflóra helyreállításában segít a Digest, és a Fruktozan

A fogyókúra során nélkülözhetetlen a nagy mennyiségű folyadék fogyasztása, a méreganyagok eltávolításának segítésére. A Tianshi (Slimming) teakeverék fitoterápiás készítmény túlsúlyos egyének részére.

A bél gyulladásos betegségei esetén a Cordycepset, és/vagy a Chitosant is  ajánlják orvosaink

Fokozza az anyagcserét, erősíti a szervezetet, és pótolja a hiányzó tápanyagokat az Omega3 készítmény E vitaminnal és homoktövis olajjal.

cimkék:
fogyás, zsírégetés,  elhízás, diéta, elhízott, mozgás, fogyasztó, diétás, fehérje, fogyókúrás, fogyásnak, fogyókúrás étrend, egészséges fogyás, zsírégető fogyás, zsírégető fogyókúra, diétás ételek, omega 3 zsírsav, szénhidrát blokkoló, zsírégető, zsírmágnes, zsírblokkoló, Caosilite, Carb Blocker, Chitosan, Kalcium, Slimming Tianshi teakeverék, Spirulina, Chi gép, túlsúly, méregtelenítés, bélgyulladás, anyagcsere zavar, anyagcserezavar, inzulin, cukorbeteg, fitoterápia, kalória,

vissza