Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Fogyjunk le kalciummal! 15 hét mínusz 6 kg

2012.12.14.

Fogyjunk le kalciummal! 15 hét mínusz 6 kg

A kalciumbevitel növelése fokozza a fogyást, állítja egy 2007-es tanulmány, amely a British Journal of Nutrition, legfrissebb számában jelent meg, de csak azoknál, akik kalciumszegény étrenden élnek.

Angelo Tremblay és csapata a Laval Egyetem orvosi karán egy 15 hetes fogyókúra során végzett kutatásokat.

A résztvevők átlagosan kevesebb mint 600 mg kalciumot fogyasztottak naponta, holott a napi ajánlott bevitel 1000 mg. Az alacsony kalóriatartalmú étrend mellé egyik csoportjuk 1200 mg kalciumpótlást kapott tabletta formájában, a másik csoportjuk pedig placebót.

A kalciumkiegészítést szedő nők csaknem 6 kilogrammot fogytak a program végére, míg a kontrollcsoport tagjai csupán 1 kilogrammot.

"Azt feltételezzük, hogy az agy érzékeli a kalciumhiányt és azzal akar kompenzálni, hogy ösztönzi a táplálékfelvételt, ami nyilvánvalóan ellenkezik az összes fogyókúrás program elveivel" - mondta Angelo Tremblay, a Kanadai Környezeti és Energiaegyensúlyi Kutatóintézet tulajdonosa.

"Az elegendő kalciumbevitel úgy tűnik, hogy csökkenti az evés utáni vágyat" - tette hozzá.

Az elegendő kalciumfogyasztás ezért a fogyasztóprogramok sikerében fontos szerepet játszik.

A kutató szerint a klinikájukat felkereső elhízott nők fele nem vesz magához elég kálciumot.

Tremblay professzor és csapata már évek óta tanulmányozza a kalcium és az elhízás kapcsolatát. Első eredményeik 2003-ban jelentek meg, és felfedték, hogy a kevés kálciumot fogyasztó nők szervezetében több a zsír, vastagabb a derekuk, magasabb a rossz koleszterin-szintjük. Második tanulmányuk kimutatta, hogy a hatéves időszak alatt minél inkább csökkentette valaki a tejtermékek fogyasztását, annál jobban meghíztak, és annál vastagabb lett a derekuk.

2007-ben Angelo Tremblay és csapata kimondta a kalciumfogyasztás és a szívbetegségek alacsonyabb kockázatát a diétázók körében.

forrás:medizona

A TIENS biokalcium készítménye WHO aranyérmes, gyors felszívódás, teljes beépülés a szervezetbe. Nincs lerakódás, ezáltal nincs vese- és epekő képző hatása, hosszú távon is szedhető

OÉTI által bevizsgált és engedélyezett termékek

vissza