Termékkategóriák

Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

 • AJÁNDÉKUTALVÁNYOK

  AJÁNDÉKUTALVÁNYOK

  Masszázs ajándékutalványok - imádni fogják!

 • Nyirokmasszázs otthon

  Nyirokmasszázs otthon

 • Exkluzív parfümszórók

  Exkluzív parfümszórók

 • Aromalámpák

  Aromalámpák

Káposztaleves kúra - fogyaszt-e, vagy jojó effektust okoz?

2013.06.03.

Káposztaleves kúra - fogyaszt-e, vagy jojó effektust okoz?

A gyors fogyásra vágyókat egy hét alatt legalább 5 kiló leadásával kecsegteti a káposztaleves-kúra... és mi az igazság?

Fogyaszt-e a káposztaleves-kúra?

A káposztaleves-kúra apróbb változtatásokkal hosszú évek óta töretlenül hódít a fogyni vágyók körében.

Nem árt azonban tudni, hogy a kúra során elért eredmény többnyire csak átmeneti, és a leadott kilók gyakran "kamatostul" visszajönnek.

 

A gyors fogyásra vágyókat egy hét alatt legalább 5 kiló leadásával kecsegteti a káposztaleves-kúra, amely hosszú évek óta igen nagy népszerűségnek örvend a fejlett országok súlyproblémákkal küzdői körében.

A módszer lényege, hogy a hét napig tartó kúra alatt a káposztából, vöröshagymából, répából, zellerből, paprikából és paradicsompüréből fűszerekkel (zsiradék nélkül) készített levesből igény szerinti mennyiséget lehet enni, és emellett egy meghatározott napi mintaétrend szerint lehet némi sovány húst, zöldséget, gyümölcsöt vagy tejterméket fogyasztani. Az egyhetes kúra alatt célszerű minél több vizet inni, az alkohol viszont szigorúan tilos.

A titka az alacsony kalóriabevitel

A káposztaleves-kúrát sokan igazi csodaszernek tartják, pedig nem az: a módszer azért működik, mert az egy hét alatt olyan alacsony az energiabevitel, hogy az gyors fogyást eredményezhet.

A fő probléma azonban az, hogy a leadott súly zöme nem zsír, hanem szövetközti folyadék, ami többnyire azonnal visszajön, amint visszatérünk a normál étrendhez.

Nem beszélve arról, hogy a kúra igen egyhangú, ráadásul a napi körülbelül 800 kilokalóriát tartalmazó étrend nem biztosítja a szükséges tápanyagokat, és messze elmarad attól az energiamennyiségtől, amelyet egy átlagos felnőtt szervezete naponta felhasznál az életfunkciók fenntartásához (alapanyagcsere).

A szakmai álláspont szerint a legtöbb embernél a napi 1200 kilokalória alatti étrend csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható, és az is csak rövid távon.

A káposztaleves-kúra olyan monoton, tápanyagokban szegény, rövid ideig tartó kötött étrend, amely elsősorban a folyadékvesztést segíti elő, és amelyre a túlsúllyal küzdők számára oly fontos zsírvesztés nem jellemző - állítják a Webmd.com egészségügyi portál dietetikusai.

Mivel a rövid ideig tartó, alacsony energia-bevitellel járó mintaétrendek gyakran eredményeznek jojó-effektust, ezért mindenképpen célszerű a tartós fogyáshoz más, változatos és kiegyensúlyozott, a tápanyagszükségletet és az alapanyagcserét biztosító étrendet választani, emellett pedig sokat mozogni.

Ha valaki ennek ellenére mindenképpen ki akarja próbálni a káposztaleves-diétát, feltétlenül konzultáljon előtte orvosával: a kúra járhat kellemetlenségekkel, például okozhat szédülést, puffadást és emésztési problémákat is.

forrás:origo

vissza

Google+

Kapcsolat - elérhetőség

Tel:  +36-70/558-0944

E-mail: rakosanna@gmail.com

 

Nyitvatartás:

Hétfő: 10.00 - 20.00
Kedd: 10.00 - 20.00
Szerda: 10.00 - 20.00
Csütörtök: 10.00 - 20.00
Péntek: 10.00 - 20.00
Szombat: 11.00 - 17.00
Vasárnap: 11.00 - 17.00

 

Webáruházunkban regisztrált partnereink vásárolhatnak.

 Rákos Anna

okleveles masszőr

Ligetszépe Életmódklub

helyszín: Veszprém megye

 Somlóvecse - Nagyalásony - Somlószőlős - Somlóvásárhely - Vid - Dabrony - Pápa - Ajka - Devecser - Tüskevár - Kisszőlős - Doba - Noszlop - Iszkáz - Kerta - Pápasalamon - Nyárád - Nemesszalók

 

Megosztás