Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Miért veszélyes a hasi hízás?

2012.12.06.

Összefüggést találtak a zsigeri (hasi) zsírok és a csonttömeg, csonterősség között

"Minden férfinak fontos tudni, hogy a hasi zsírfelesleg nem csak a szívbetegség és a cukorbetegség, hanem a csontvesztés kockázati tényezőjének is számít" - mondta Miriam Bredella, a Massachusettsi Általános Kórház radiológusa.

Dr. Bredella ezzel szemben elmondta, hogy a testzsírok nem ugyanolyanok. A szubkután zsír közvetlenül a bőr alatt található, a zsigeri zsír pedig mélyen az izomszövet alatt, a hasüregben. A testben raktározott zsigeri zsír mennyiségét a genetika, az étrend és a testmozgás együttesen határozzák meg.

A kísérlet azt is ki mutatta, hogy a nagyobb mennyiségű zsigeri zsírral és teljes hasi zsírral rendelkező férfiakban alacsonyabb a töréshez szükséges terhelés és magasabb a merevség, a csonterő két mérőszáma, mint a kevesebb zsigeri és hasi zsírral rendelkezőkben.

Az életkor illetve a testtömeg-index és a csont mechanikai jellemzői között nem mutattak ki összefüggést. Az eredmények ezen kívül arra is rávilágítottak, hogy az izomtömeg pozitív összefüggésben áll a csonterővel.

vissza