Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

A ginzeng jótékony hatásai

 

A Kínából származó ginzeng is az adaptogének közé tartozik.

Stimulálja a szervezet védekező mechanizmusait, fokozza az adaptációs képességeket, elősegíti a napi bioritmusok normalizációját, javítja az emésztést és az anyagcserét, antiallergén és hipoglikemikus hatású, megelőzi a szervezet öregedését.

A ginzeng gyökér fizikai és szellemi fáradtság csökkentésében betöltött szerepe már az ókori Kínában ismert volt.

Az 1900-as évek második felében, Európában is számos kutatócsoport foglalkozott a ginzeng hatásaival kapcsolatos tudományos vizsgálatokkal.

 Sonnenborn 1987-ben közölt eredményei egyértelműen bebizonyították a ginzeng fizikai és mentális teljesítményfokozásban betöltött szerepét. Arra a megfigyelésre tettek szert, hogy a ginzeng megnyújtja a munkával töltött aktív időszakot és a fáradtság jelentkezéséig tartó időt.


Az 1950-es évek végén Brekhman és orosz munkatársai egerek úszótesztjéből a következő megfigyeléseket tették:

a ginzeng extraktum injekció formájában és szájon át egyformán hatékonyan tudta fokozni az egerek úszóteljesítményét.

A kedvező hatás a ginzeng hosszú időtartamú adagolása után még inkább felerősödött. Vizsgálataik fényt derítettek a ginzeng gyökér hatóanyagai közötti eltérésekre is, amelyben a ginzenozidok bizonyultak legeredményesebbnek a teljesítményfokozás tekintetében.

Ami segíthet!
  • A Tiens Ganoderma+2  készítmény a benne lévő ginzengnek és multivitaminoknak köszönhetően növeli a szellemi teljesítőképességet, a benne lévő vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok pedig javítják a fizikai kondíciót.

A ginzeng tehát nem csupán a szellemi és fizikai kimerültség leküzdésében, a fáradtság jelentkezéséig tartó idő kitolásában jár élen. Hatékonyan vesz részt a fizikai teljesítményfokozásban. Mindezek miatt különösen az Olimpiai Játékokra készülő élsportolók nagy hasznát vehetik a felkészülés teljes időtartama alatt.

A Kínából származó ginzeng is az adaptogének közé tartozik.

Szaponin vegyületei révén jelentős anti-stressz hatást képes kifejteni.

Sokszor elég egy kicsivel nagyobb stressz (pl. konfliktus) ahhoz, hogy az egyensúly felboruljon. Ennek megakadályozása érdekében érdemes étrend-kiegészítőket alkalmazni.

A multivitaminok és az ú.n. adaptogének (pl. ginzeng) együttes alkalmazása jelentősen tudja támogatni az immunvédelmet.

A ginzeng például felgyorsítja a szervezet hideggel, edzésterheléssel szembeni alkalmazkodó képességét, segíti a sejtek működésének helyreállítását, az immunvédekezést.

vissza