Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

A vesék erősítése

 

A vesék gyenge működése kihat az egész szervezet energetikájára, az utódnemzésre, a húgyuti és nemző szervek egészségére, a betegségekre való fogékonyságra.

A vesék erősítése a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint, az Öt Elem rendszerében.
Így hatnak az Elemek egymásra a HKO rendszerében


A Hagyományos kínai orvoslás (HKO) szerint a vesék az ősöktől örökített energiát tárolják.

A veséket erősíteni, és méregteleníteni kell, hogy megfelelően képesek legyenek ellátni tisztító funkciójukat.


A Vese nagyon fontos, sokoldalú szerv.

A Víz elem jin szerve a Vese, yang szerve a Húgyhólyag. 

A Veséhez tartozó funkciók: a vért szűri, vizelettermelő szerv, és hozzá tartoznak a belső elválasztású mirigyek is, a mellékvese, a nemi mirigyek, a hasnyálmirigy Langerhans-szigetei, a pajzsmirigy, mellék-pajzsmirigy, és a hipofízis.


A keleti medicina szerint a Vese tárolja az „Ősenergiát”, az öröklött tulajdonságokat, a tehetséget, ügyességünket. Tárolja az életösztönt, az akaraterőt, a libidót. Az ősenergia az a velünk született energia, amit a szülők ivarsejtjeinek összeolvadásakor, a fogantatáskor kaptunk. Ez az ősenergia egész életünkre jellemző mennyiségű és minőségű. Nem gyarapítható, csak fogy az életünk folyamán, helyes életvitellel a fogyását tudjuk lassítani.

A Vese a „teremtő erő” felelőse, ellenőrzi a nemi szervek működését, hiszen mi ugyanúgy adjuk tovább az ősenergiát gyermekeinknek. A Vese befolyásolja a havi vérzést, az ondótermelést, alapvető szerepet játszik a termékenység-meddőség alakításában.


Ellenőrzi a csontok, a gerincoszlop és a fogak fejlődését és állapotát, ura az agy-, a gerinc- és a csontvelőnek is.

Miként az ősenergia nem pótolható, úgy a fogaink sem nőnek ki újra, és idegsejtjeink száma is csak fogy.

A Vese irányítja az izületi és gerincvelői folyadékokat, és mivel
a velők ura, ezáltal a vérképzésben is részt vesz.

A Vese felügyel a hajra is, szabályozza mennyiségét, minőségét. Ha gyengül a Vese-energia — például gyermekvárás alkalmával — előfordulhat hajhullás, fogromlás, és a csontok gyengülése, ritkulása.

A Vese ellenőrzi a vizet, szabályozza a test vízmennyiségét. Az elosztásért a Lép és a Húgyhólyag felel. A Vese felügyeli a Húgyhólyag munkáját.

Így már érthető, miért olyan fontos a vesék védelme, látjuk, hogy sok mindent irányít, felügyel.

A fenti felsorolásból látható, ha bármely, fentiekkel kapcsolatos egészségi problémád van, akkor a vesék erősítésével - csökentheted, vagy akár megszűntetheted, így az okot kezeled, és nem az ebből eredő tüneteket kezelgeted.

A vese működését így támogathatjuk

A HKO szerint a kalcium utánpótlása, és a gyulladások csökkentése is fontos, erre a Cordyceps gyógygomba készítményt alkalmazzák már több mint ezer éve.

A gyulladásos folyamatokat kedvezően befolyásolhatjuk Cordyceps gyógygomba kivonattal, amely természetes antibiotikum, a gyógyászat aranyként is emlegetik.

Erősíti a Vese chijét, erősíti az immunrendszert, növeli és egyensúlyban tartja az energiát a szervezetben. Sejtszinten állítja helyre az energiaszintet a szervezetben.

Hogyan hat a vesékre a Ginseng?

A Ginszenges zöld teakeverék készítményünk egyik fontos összetevője a Ginseng. Hogyan hat a vesékre a Ginseng?

A Ginseng gyökér a legszélesebb körben ismert gyógynövény, és a Vese funkció, a szexuális funkció javítására szokták ajánlani.

Ha helytelen táplálkozás következtében a szervezetben kalciumból, nátriumból és káliumból hiány alakulhat ki, ez zavart okoz a szervezet víz- és elektrolitháztartásában, illetve a sav-bázis egyensúlyában. Ilyen jellegű zavarra utal a visszeresség, trombózis
és vérkeringési betegségek. Ha hosszabb ideig tart, megterheli a tüdőt is.

kalcium - mivel a sejtfal szerkezeti eleme, elősegíti a tápanyagok bejutását a sejtbe, részt vesz a sejtek működésének aktivitásában. Részt vesz az enzimműködés folyamataiban.

Erősíti az immunrendszert azzal, hogy a szervezet PH-ját eltolja a lúgos irányba.

Cink

Több, mint 200 féle enzimet aktivál, és szabályozza szerkezetüket. Erős antioxidáns.

Védi a vesét és májat a vegyi mérgektől.

Létfontosságú a férfi és női nemi hormonok termelésében, a hiánya meddőséget, prosztatagyulladást okozhat, menstruációs zavarokat okozhat.

Így hatnak az Elemek egymásra

Az Öt Elem rendszerében, melyre alapul a Hagyományos Kínai Orvoslás - az Uraló-Szabályozó ciklust figyelembe véve, ha a Tűz energiáját emeljük, akkor a Fémé csökkenni fog. A csökkent Fémtől erősödik a Fa, az erős Fa eluralja, gyengíti a Földet, a legyengült Földtől erőre tud kapni a víz.
A megerősödött Víz energia erős vese energiát eredményez.A Vese aktivitása 17-19 óraközött a maximális, ezért ilyenkor javasolt a táplálékkiegészítők bevétele, ez a legjobb idő a szerv befolyásolására, gyógyítására.
A termékeknek semmilyen negatív mellékhatása nincs, OÉTI által bevizsgáltak és engedélyezettek.
Vesebetegek figyelem! árthat is a C vitamin

"Oda kell figyelni, hogy a C-vitamin a szervezetben kémiai anyagokká (oxaláttá) bomlik le, és ez ürül a vizelettel.

A vesekövek háromnegyede kalcium-oxalátból áll, így emiatt mégiscsak gátat kell szabni a mértéktelen (napi 4 g-ot = 4000 mg meghaladó) C-vitamin (aszkorbinsav) fogyasztásnak. "
(WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész)


vissza