Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Hasznos tudnivalók a meridiánokról, és a hozzájuk kapcsolódó betegségekről

 

A meridiánok mentén áramlik az energia. A blokkok feloldásával az energia többlet eloszlatásával a betegség megelőzhető.

Az energia (amit a kínaiak Qi-nek (ejtsd csí) ) neveznek, milliméterre pontosan meghatározható pályák mentén nyargal bőrünk alatt.

Az emberi test energiapályáinak rendszerét a kínai orvoslás évezredek óta ismeri. 

Testünket elektromágneses energia tölti fel. Energiáink adják az életerőnket, amit kínaiul chi-nek, japánul kí-nek és szanszkritül prána-nak neveznek.


Testünkben tizenkettő plusz kettő meridián található. A meridiánokat energiacsatornáknak képzelhetjük el, amelyek behálózzák az egész testet. A bőr alatt helyezkednek el, és az úgynevezett akupunktúrapontokban lépnek a felszínre.

Idestova 5000 éve a kínaiak felfedezték, hogy minden betegség forrása az emberi szervezet megzavart energiaháztartására vezethető vissza, amelynek állapota a meridiánokon, a szervezet energiapályáin mérhető.

A meridiánok kapcsolatban állnak a szervezet valamennyi területével (pl.: szervek, csontok, fogak, hormonháztartás, immun- és idegrendszer, anyagcsere, stb.), ezért a nyerhető információk a test egészéről nyújtanak teljes körű képet. Amíg az energiaháztartás egyensúlyban van, az ember egészséges. Az egyensúly megbomlása, különösen, ha hosszú ideig áll fenn, szervi és pszichés egészségkárosodáshoz, betegséghez vezethet.

 

Ennek az áramlásnak 24 órás ritmusa van, de minden csatornának van egy 2 órás periódusa is, ilyenkor a legintenzívebb benne az áramlás. A főcsatornák mélyen a testben és a testfelszínen, valamint a végtagokon futnak hosszanti irányban. Összekötik a belső szerveket, zsigereket a külső szövetekkel. A test egységes működését biztosítják azáltal, hogy energiával látják el az egyes szerveket, szöveteket, és összehangolják azok működését.

A meridiánok 2 órás intenzív időszaka megfelel a hozzá tartozó szervek működési maximumának. 12 fő meridiánt különböztetünk meg, amelyek egymás tükörképeként hosszában futnak a testen végig. Közülük 6 yin és 6 yang, és mindegyikhez tartozik egy-egy belső szerv. Ezekenkívül ismerünk 8 különleges meridiánt, 12 ín-izom meridiánt és két fő csatornát. Ez utóbbiak a test középvonalában futnak, egyikük a kormányzó vezeték, amelyik a yang energiákat egyesíti a háton, másikuk a befogadó vezeték, amelyik elöl fut és a yin energiákat gyűjti össze. A meridiánok lefutása 6 egymásba forduló áramlási kört képez, egy-egy kör mindig két szervre vonatkozik. Ezek a zárt körök a kéz ujjvégein nyílttá válnak, és így adnak lehetőséget az energia átadására.

A meridiánok szemléletes bemutatása: