Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Hát-gerinc-nyaki fájdalmak a kínai orvoslás szemszögéből

 

A Kínai Orvoslás kialakulásának és fejlődésének mintegy 2000 éve alatt mindig is kiemelt területként kezelte a nyaki, háti és deréktáji panaszokat. Ennek egyszerű magyarázata van: az emberek milliói végeztek és végeznek ma is megterhelő, kemény fizikai munkát, ami természetesen mindig magával hozta és hozza az említett panaszok megjelenését.

Mivel a Kínai Orvostudomány alapjaiban energetikai szemléletű, így számára sosem okozott gondot a test és a szellem, a test és a lélek összetartozásának kimondása, illetve annak meghatározása, hogy a test és a lélek energetikai összefüggésekben hatást gyakorolnak egymásra.  Így tehát kidolgozta ezeknek az összefüggéseknek mind a diagnosztikáját, mind pedig a terápiás, azaz kezelési eljárásait. 

A jobb oldali ábrán az emberi test hátoldalán lefutó ún. JING LUO vezetékek lefutása látható. Ezeket az energia-csatornákat úgy kell elképzelni, mint a test belsejében, különböző mélységekben haladó vékony csöveket, melyekben egy -  a nyugati tudomány által eddig meg nem határozott - energiatípus, a QI áramlik.

A stressz és a különböző káros, negatív érzelmi és mentális hatások bonyolult összefüggések szerint ugyan, de megváltoztatják az ezekben a vezetékekben áramló energia - QI mennyiségét és minőségét. A Kínai Orvoslás felfogása szerint a nyak és az ágyék területe úgynevezett YANG terület, míg a háti szakasz ún. YIN terület. Mivel napjainkban éppen az agresszív, terjeszkedő, erőszakos, tehát erősen YANG jellegű környezeti, érzelmi és mentális hatások érnek bennünket leginkább, így nem meglepő, ha ezek a behatások éppen a YANG területeken, azaz a nyaki és az ágyéki szakaszokon okoznak energetikai disszonanciákat és végül következményes fizikai problémákat.

A képen látható pontok stimulálásával (masszázs, akupunktúra, akupresszúra, köpölyözés) csökkenthetők, vagy több kezelésből álló kezeléssorozattal akár meg is szüntethetők az energetikai egyensúly felbomlásából eredő feszültségek, fájdalmak.

vissza