Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Összefüggés az asztma és a gluténérzékenység között? - a kínai orvoslás segített

 

Pár éve még asztmás tüneteket produkált a világelső teniszező, Novak Djokovic, de kiderült: egészen más a baja.
A megoldás kulcsát az alternatív gyógyászatban találták meg.

Pár éve még asztmás tüneteket produkált a világelső teniszező, Novak Djokovic, de kiderült: egészen más a baja. Leszámolt a búzával és a cukorral, erőnlétileg most a legjobbak közt van. A megoldás kulcsát az alternatív gyógyászatban találták meg.

A gluténmentes diéta előnyeit évek óta magasztalják az alternatív gyógyászat köreiben, de szélesebb nyilvánosságot csak az olyan élsportolók esetei után kapott, mint amilyen Novak Djokovic is. A világelső teniszezőnek légzési nehézségei voltak, mint később kiderült, a gluténérzékenység miatt.

"Tapasztalatból tudtam, hogy nem az asztma a fiú problémája, inkább valamilyen emésztési gondra utalnak a tünetei" - emékezett vissza Dr. Igor Cetojevic, aki egy éven át dolgozott együtt Djokoviccsal 2010 nyarától.

A doktor tudta, hogy a hagyományos kínai gyógyászat szerint kapcsolat van a vastagbél és a tüdő működése között.

 

Az elmúlt száz évben drámaian megváltozott az étrend, elsősorban nyugaton, de világszerte is, ahogy a kereskedelem és az élelmiszeripar globalizálódott.

"A modern növénytermesztésben egyre magasabbak a hozamok, de az ételek minősége nem javult. Gyakran az ételeink növényvédő szereket, hormonokat, mesterséges színezéket, ízfokozót, tartósítószert tartalmaznak, és akkor még nem is beszéltem a géntechnológiával módosított növényekről." állítja a hagyományos és az alternatív gyógyászatban is képzett Cetojevic.

A gabonaszem legnagyobb tömegű része az úgynevezett magbelső, amely elsősorban szénhidrátból és fehérjéből épül fel. A magbelső fehérjéi közül a legfontosabbak a "sikérképző" fehérjék: a gliadin és a glutenin, összefoglaló nevükön: glutén. Táplálkozás szempontjából különösen nagy jelentősége a gliadinnak van. Ez az a fehérje, amelyet a lisztérzékeny (orvosi néven: coeliákiás) betegek nem fogyaszthatnak, mivel károsítja a vékonybél-nyálkahártyájukat, ami felszívódási zavarokat okoz, és ezáltal egyéb súlyos betegségek kialakulásához vezethet.

A különféle gabonák közül gliadint tartalmaznak a búza, a tönköly-búza, a kamut-búza, a tritikálé (búza és rozs keresztezése), a rozs, az árpa, a zab, illetve a belőlük készített lisztek, termékek.

Gliadint nem tartalmaz például az amaránt, a quinoa (mindkettő dél-amerikai gabona), a köles, a cirok, a vadrizs, a hajdina, a kukorica, a rizs, a teff (egy etiópiai gabonaféle), a csicseriborsó, a sárgaborsó vagy a szója.


"A magas gluténtartalmú gabonák, elsősorban a búza túlzott fogyasztása lehet az egyik probléma, mert ez genetikailag eltér az ősi búzától" - véli Hamish Everard természetgyógyász.
 

Az elmélettel Pete McCraw edző, Marija Sarapova és Jelena Jankovic egykori mestere is egyetért, aki szerint jobb megszabadulni a búzaalapú ételektől, mint a kenyér, vagy a tészta.

"A gluténmentes diétával és a cukor mellőzésével megszűnnek azok a napszakok, mikor édesség után sóvárog az ember, nincs többé álmosság a munkahelyen, vagy bárhol, és ez tartósan így is marad" - McCraw a CNN-nek. "A szervezet teljesen más energiaforrásból dolgozik, erőlködés nélkül fenntartható a szikár sportolói alkat."

Ugyanakkor nem csak a gluténnal van probléma, hanem a tejjel és a cukros tejtermékekkel is, amelyekből jóval többet fogyasztunk, mint korábban bármikor.

"Alapvetően a tej a babáknak kell, ahogy öregszünk, egyre kevésbé van szükségünk rá, mert a szervezet egyre kevésbé tudja lebontani" - állítja Cetojevic. "

McCraw mintegy másfél éve figyelt fel fiatal játékosai extrém levertséget mutató tüneteire: "Időnként krónikus fáradtság gyötörte őket, de ezt a szokásos módon nem lehetett diagnosztizálni. A vérvétel azt mutatta, minden rendben."

"Még a könnyű edzésektől is túlzottan elfáradtak, és bár a normál napi tevékenységek közben minden a legnagyobb rendben volt, amint elkezdtek edzeni, drasztikusan leesett a vércukorszintjük, ami figyelmi és érzelmi zavarokat okozott."

forrás:origó

 

Az asztma, és egyéb légúti betegségeknél, bélrendszeri betegségek esetén nélkülözhetetlen a bélrendszer, és az egész szervezet tisztítása

Mint láthatjuk, a táplálkozás során rengeteg méreganyag, és az egészségünkre ártalmas élelmiszerek kerülnek be szervezetünkbe, melyek különböző betegségeket, fáradékonyságot, emésztési zavarokat okoznak. Ezért nélkülözhetetlen a bélrendszer, és az egész szervezet tisztítása

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint a tüdő üreges párja a vastagbél, ahol hatalmas energia-feldolgozás történik.


Lehetetlen rendbe hozni, meggyógyítani az egyik szervet és
betegen hagyni a másikat. A tüdő tisztaságot igényel. Nos, a
tüdő tisztaságát a vastagbél tisztasága biztosítja.

A téli depressziót a HKO szerint a tüdő rossz működése okozza.

Az orvostudomány és az orvosi társadalom sokáig kétségbe vonta a hagyományos kínai orvoslás (továbbiakban: HKO) hatásait, holott a HKO összefüggő, ugyanakkor független elméleti és gyakorlati rendszer, amely a tárgyi emlékek nyomán több mint 4000 éves múltra tekint vissza.

A komoly, alapos tisztítás nélkülözhetetlen, ez az első lépés.

Nagyon jó tisztítószer a Digest:

  • segít a rostpótlásban, mert kevés rostot fogyasztunk
  • pektint tartalmaz, melynek feladata lebontani és
    kiválasztani a húgysavat, amely erős méreg
  • A Digest-ben található hasznos baktériumok az emésztést segítik elő azon hasznos bélbaktériumok helyett, amelyeknek létezniük kellene a bélben, de nincsenek ott kellő mennyiségben. Ha antibiotikumot szedünk, akkor a bélbaktériumok egyáltalán nincsenek jelen

Nagyon jó az Antilipid tea, mely segíti a gyomor bél rendszer működését. és a méregtelenítést elősegíti.

Párhuzamosan a tüdőt is rendbe kell hoznunk. Erre való az Ican és egy kivételesen kitűnő termék, a Fokhagymaolaj. Az Ican a szervezet minden szövetét oxigénnel telíti, és gazdagítja a szervezetet az A-vitamin különleges formájával, a bétakarotinnal.

A Cholikan és a Tiens Superkalcium segíti az allergiás tünetek visszaszorítását, erős antihisztamin hatású, immunerősítő, gyulladáscsökkentő.

A felső légúti megbetegedések kivédésére kiváló termékünk, a Propolisz. Antibakteriális tulajdonságai különösen jó hatással vannak szervezetünk védőernyőjére, a tüdőre.

A Cordyceps-et, melyet természetes antibiotikumként is emlegetik, a több ezer éves kínai orvosi tapasztalatokról hallottunk és olvastunk is, ahol hagyományosan a legyengült légzőszervrendszer és az immunrendszer erősítésére használják.

vissza