Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

"A halál a belekben lakozik" - A szennyezett emésztőrendszer a betegségek forrása

2015.04.22.

"A halál a belekben lakozik" - A szennyezett emésztőrendszer a betegségek forrása

Hazánkban minden második-harmadik ember valamilyen emésztési zavartól szenved.

Az emésztőrendszer működését befolyásolva és támogatva, az emésztés javításával fenntarthatjuk a vastagbél, és egész szervezetünk, immunrendszerünk egészséges állapotát, megelőzhetjük számos, akár végzetes kimenetelű betegség kialakulását. Miért... és hogyan? Olvassa el cikkünket

A szennyezett emésztőrendszer a betegségek forrása

A legtöbben nem is sejtik, hogy a bélrendszer nemcsak az emésztés és a felszívódás helye, hanem fontos immunszerv is. Az ellenálló képesség fegyvertárának legalább 60-70%-át a bélnyálkahártyában található nyirokerek és nyirokcsomócskák alkotják. Ezért a bélrendszer állapota, működése és egészsége döntően meghatározza, hogy ki mennyire képes megküzdeni a fertőzésekkel, a betolakodó kórokozókkal…

Mivel a bélrendszer semmivel sem kisebb jelentőségű salaktalanító szerv, mint a máj, sérülése, csökkent működése, renyhesége komoly panaszokat vonhat magával:
*
Fertőzések, gyulladások
* Allergiák
* Bőrproblémák
* Krónikus fájdalmak
* Kimerültség, levertség
* Fejfájás, migrén, koncentrációs zavarok
 

Ha úgy eszünk, ahogy sikerül, amit sikerül és ahol sikerül, akkor a vastagbélben felgyülemlik a meg nem emésztett ételmaradék, amely évtizedekig is benne maradhat.

Az ember három vagy több „kinyúlt zsebet” visel, tele székletkővel. A vastagbél idővel kinyúlik, deformálódik, nyomja és kiszorítja a belső szerveket a megszokott helyükről, amelyek így nem tudnak normálisan működni.

Ennek eredményeképpen fejlődnek ki a betegségek.

"A halál a belekben lakozik"

/Hippokratesz/ i. e. 460 – Larissza, i. e. 375

 

Más szóval: a szennyezett vastagbél sok betegség forrása.

 

Az emésztőrendszer – nevétől eltérően – sokkal komplikáltabb feladatokat lát el, mint ahogy azt a legtöbben feltételezik: óriási energiaráfordítással (az elfogyasztott étel által szolgáltatott kalóriák egyharmadát csak az emésztési folyamatra használja fel a szervezet!) lebontja az ételt kisebb, felszívhatóbb részekre, felveszi a vérbe és a nyirokba a sejtek táplálását segítő tápanyagokat, kiválasztja a salakanyagok egy jó részét, emésztőnedveket és hormonszerű anyagokat termel, megszűri a táplálékot a szervezet számára idegen, káros és allergizáló anyagoktól, a bélbaktériumok segítségével vitaminokat termel, és állandóan ébren tartja az immunrendszert. S ez még mindig nem minden!

Az immunrendszer székhelye
A bélrendszer bizonyos szempontból fontosabb az immunrendszer számára, mint a csecsemőmirigy vagy a lép. A focipálya-méretű bélfelületet behálózó nyirokrendszer legalább 50 négyzetméternyi területet képvisel.

Gondolta volna, hogy a bélben található baktériumok és kisebb mikroorganizmusok száma nagyobb, mint az egész szervezetünket kitevő testi sejtek száma? A mintegy 500 különbözőféle baktérium mennyisége összesen 100 billió (1014), ami egy átlagosan 70 kg-os testsúlyú ember esetén 6-7 kg-ot jelent.

A cukor, a sok fehérje és a zsír = kínzóeszköz a bélnek
A civilizált életformának köszönhetően sokaknál komoly emésztési zavar és bélflóra-károsodás fedezhető fel. Gyakran fel sem tűnik, hogy valami nincs rendben, mert az enyhe puffadás és teltségérzet nem okoz túl nagy panaszt. Azt pedig, hogy a bőrünk egyre szürkésebb, petyhüdtebb, reggelente nagyon nehéz felkelni és mind többször fáj a fejünk, a túlhajszoltság és a kor „melléktermékeként” könyveljük el – tehát fel sem vetődik bennünk, hogy a béltraktussal lehet valami baj.


Legtöbben elég mostohán bánnak életfontosságú tápláló- és ellenálló szervükkel. Agyon terhelik emészthetetlen zsírokkal, sok-sok cukorral, fehérjével, s nem adnak neki elegendő rostot, ami jelentősen megkönnyítené munkáját.

Hiányzik még a kiadós sport és a bő folyadékbevitel is, hogy feladatát tökéletesen el tudja látni – s bár ezekről unos-untalan hallunk, mégsem vesszük komolyan.

Szívesebben eszünk, mint iszunk, gyakran akkor is, amikor semmi szükségünk rá – ettől azonban krónikusan túlterheljük emésztésünket, hisz sohasem hagyunk elegendő időt a munka tökéletes elvégzéséhez, a pihenéshez és regenerálódáshoz két étkezés között.

Nem csoda hát, ha minden második-harmadik ember valamilyen emésztési zavartól szenved – még akkor is, ha azt nem veszi komolyan, vagy nem tudatosul benne, hogy a baj a bélben van.

Jó tudni!
* A nehézfémek, például a tömésekből kioldódó amalgám tartós hatás után jelentősen képes károsítani a bélflórát
. Ennek köszönhetően hajlamosít allergia, gyulladások és gombásodás kialakulására is. A fogtömésekből történő higanykioldódást különösen segíti a forró és savanyú ételek fogyasztása. Legnagyobb adagban persze a tömések cseréje során jut be higany a szervezetbe. Ezért ilyenkor feltétlen ajánlatos amalgámkiválasztást végezni. Amennyiben a fém még nem cserélhető más tömésre, érdemes amalgámkioldódást csökkentő fogkrémet használni.
* A fluor sem kíméli kevésbé a bélflórát. A fogkrémekben alkalmazott nátriumfluor-monofoszfát ugyanis erélyes baktériumölő, s nem tesz kivételt a szájban és bélrendszerben található, velünk élő hasznos mikroorganizmusokkal sem.
 

A szenyezett vastagbél sok betegség forrása, ezért évente két alkalommal, tavasszal és ősszel, béltisztítást, méregtelenítést kell csinálni, amely megakadályozhatja a betegségek kialakulasát.

 

Az emésztés javítása


A frukto-oligoszacharid serkenti a rövid szénláncú zsírsavak termelődését, különösen a biturátét, mely a vastagbél “üzemanyaga”.
A frukto-oligoszacharid a biturát szint növelésével segíti fenntartani
a bélnyálkahártya egészségét. Ezáltal csökken a bél pH-ja, elősegítve a rövid szénláncú zsírsavak termelését, és ezáltal fenntartva a vastagbél egészséges állapotát.

 

Élelmi rost:

* Elősegíti a normál bélműködést, és annak megfelelő ritmusát. Hozzájárul a teltségérzet kialakulásához.

* A rost szerepet játszhat a székrekedés megelőzésében, a harmonikus bélmozgások biztosításában.

* Az élelmi rostok az egészséges táplálkozás részeként hozzájárulhatnak a keringési rendszer egészségének megőrzéséhez, a normál vérkoleszterin szint fenntartásához.

* Biztosítják az emésztőtraktusban a térfogatnövelést, s energia-hozzáadás nélkül vezetnek telítő hatáshoz  ezzel segítve a testsúlykontrollt is.

 

Béltisztítást, bélműködést elősegítik:

 

 

 

Hasznos bélbaktériumok

 kiváló segítséget nyújtanak az emésztő- és bélrendszer optimális működéséhez

 

 

frukto oligoszacharid vízben oldódó élelmi rostokban gazdag tápanyag

  • pótolni tudja a rostok hiányát az ember mindennapi étrendjében
  • Elősegíti az izmok összehúzódását a tápcsatornában,
  • serkenti az emésztést és a tápanyagok felszívódását
  • Elősegítik az izmok összehúzódását a székletürítés során
  • A frukto oligoszacharid hatékonyan serkenti a bifidobaktériumok szaporodását, amely az eddig ismert baktériumok közül az egyetlen jótékony hatású mikroorganizmus a bélrendszerben.
  • Fenntarthatja a bélrendszer szerkezetének egészséges állapotát,
  • segíti a belek optimális működését
  • Jótékonyan befolyásolhatja a bélflóra, a bélrendszer és a gyomor kiegyensúlyozott működését
  • Megelőzheti a székrekedés kialakulását

 

Az emésztő- és bélrendszer gyulladásos folyamatai esetén szükséges a gyulladások csökkentése, valamint a lúgosítás!

 

A kúra időtartama az állapot súlyosságától függ, 2- 4 -6 hónap, egyszerű béltisztítás 4 nap - 2 hét általában.

Egyénileg problémája ismeretében segítünk orvosaink segítségével a szervezetét leginkább támogató termékek összeállításában.

Elsődleges a szervezet méregtelenítése, és ellenállóképességének helyreállítása, szinten tartása, de legalább a beteg állapot-romlásának, vastagbélrák kialakulásának megakadályozása.

Fentiek segítik az immunrendszer helyreállítását, a szervezet méregtelenítését, csökkenthetik a sugár-kemoterápia és gyógyszerek mellékhatását, javítják a beteg erőnlétét, ellenálló képességét, életminőségét.

Tájékoztatom, hogy termékeink nem gyógyszerek, nem „gyógyítanak”, a szervezet öngyógyító képességét, öngyógyító folyamatait aktivizálják, segítik, támogatják.

Tanácsaink, javaslataink nem pótolják az orvosi konzultációt, és nem lehet elhagyni az orvos által előírt kezeléseket, gyógyszereket, azok kiegészítésére, támogatására, illetve azok mellékhatásainak kivédésére alkalmazhatók!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Rákos Anna2014.02.27. 21:20

Üdvözlöm! Az ok lehet a záróizmok renyhesége miatt - nem zárnak jól, lehetséges a bélflóra egyensúlyának felborulása miatt, de étel allergia is okozhatja, lehet agyi ingerület átviteli zavar - nem érzékeli vagy nem közvetíti az ingert az agy csak megkésve, lumbális sérv, a belső hasi szervek rányomódhatnak a bélre, végbélre. Orvossal ki kellene vizsgáltatni, hogy súlyosabb dologgá ne váljon.

#1 - Bendekovts Károly2014.02.27. 07:47

Jó napot! Naponta háromszor megyek wc-re a székletem is normális csak azt nem értem mitől van,hogy ha jön akkor pillanatok alatt el kell érnem a wc-t mert minden erőmmel szoítom de akkor is becsusszanhat.