Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

50%-KAL CSÖKKENTI A SZÍVROHAM KOCKÁZATÁT

2014.02.20.

50%-KAL CSÖKKENTI A SZÍVROHAM KOCKÁZATÁT

„Ha nem iszunk elég vizet, az olyan káros a szívre nézve, mint a dohányzás.” – jelentette ki Dr. Jacqueline Chan, a kutatás vezetője.

HA NEM ISZUNK ELÉG VIZET, AZ OLYAN KÁROS A SZÍVRE NÉZVE, MINT A DOHÁNYZÁS


EGY KUTATÁS BEBIZONYÍTOTTA, HOGY A VÍZIVÁS 50%-KAL CSÖKKENTI A SZÍVROHAM KOCKÁZATÁT

- IGEN! Erről beszélek állandóan, amikor csak tudok! 
Nem mindegy, hogy palacsinta tésztát kavarsz, vagy a nokedli tésztát! 

A szívednek sem mindegy, milyen sűrű vért kell keringetnie pihenés nélkül, 24 órában!
25 testkilogrammonként kell inni egy liter vizet, vagy ebből legalább egy liter gyógyteát.

Hogyan lehet ennyit meginni?
Reggel 7-től este 9-ig általában fenn van mindenki. Reggel igyál 2 dl-t, utána óránként, minden órában 2-2 dl-t.
Egyszerre ennyinél többet fölösleges, mert a vesék csak ennyit képesek feldolgozni, a többi kimegy perceken belül.

Kiváló minőségű gyógytea- és zöldtea keverékek a titkos császári receptúrákból:

Dr. Jacqueline Chan, közegészség kutató és Dr. Gary Fraser kardiológus a kaliforniai Loma Linda Egyetem Karidiológiai Intézetében végrehajtott kutatásai meglepő eredményeket tártak fel a szívbetegségek és a vízivás kapcsolata között.

Dr. Jacqueline Chan így foglalta össze eredményeiket:

„Ez az első tanulmány, ami összefüggést állapított meg a magas vízbevitel és a szívbetegségek kockázata között… Azzal, ha több sima vizet isznak az egészséges emberek, felére csökkentik annak a kockázatát, hogy szívrohamban veszítsék el az életüket.”

A tudományos kutatás eredményeként Dr. Chan és Dr. Synnove Knutsen kutatók által publikált cikk az American Journal of Epidemiology tudományos folyóiratban jelent meg. A cikk címe: Víz, más folyadékok és halálos szívbetegség (Water, Other Fluids, and Fatal Coronary Heart Disease). Ennek rövid összefoglalást olvashatja most el.

KUTATÁSI EREDMÉNYEK – SZÍVROHAM ÉS A VÍZIVÁS

A kutatás alkalmával 6 éven keresztül felhalmozott adatokat elemeztek ki 8280 férfi és 12017 női résztvevő között. Ez alatt az idő alatt 246 embernek volt szívproblémája (128 férfi és 118 nő). A tanulmány szerint azoknál, akik öt vagy több pohár vizet ittak naponta, 46%-kal csökkent a szívroham kockázata. A nők esetében ez 59% volt, azokhoz képest, akik két vagy még annál is kevesebb pohár vizet ittak naponta.

Azoknál a nőknél, akik kettő vagy még kevesebb pohár teát, üdítőt és gyümölcsleveket, azaz NEM sima vizet ittak, 147%-kal nőtt a halálos szívroham kockázata. A férfiaknál ez 46%-os növekedés volt.

„Az embereknek világossá kell tenni, hogy különbség van, legalábbis a szív egészsége szempontjából, hogy a folyadékbevitelt sima víz formájában vagy különböző üdítőkkel teszik.” – hívta fel a figyelmet Dr. Chana kutatás vezetője.

A MIÉRT

A szívbetegségeket a besűrűsödött vér okozza. Ha a festék túl sűrű, akkor hígítót adunk hozzá. Ha a szósz túl sűrű, hozzáadunk egy kis vizet. Miden esetben valami oldószerrel enyhítjük az állapotot. A vér egy víz alapú folyadék, ezért ha hígítani akarjuk a vért, vizet kell hozzá adni, mint oldószert. Ennek a józan paraszti észt követő logikának az igazságát most ez a tudományos kutatás is alátámasztotta.

KÖVETKEZTETÉS

Ennek a tanulmánynak az eredménye azt mutatja, hogy a sima víz ivása felére csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Ez statisztikailag magasabb szám, mintha megfogadtak volna minden más megelőző módszert: a dohányzás beszüntetését, az elhízás elkerülését és a testmozgást.

A vízivás egyszerűen csak egy életmódváltás és bárki képes rá. Ez az egyszerű dolog tízezrek életét mentheti meg minden évben szinte semmi költségből.

Dr. Fraser szerint ez a kutatás alátámasztotta, hogy a megfelelő tiszta víz bevitele az elképzelhető legegyszerűbb és legolcsóbb módszer a szívbetegségek megelőzésére.

FORRÁS: vizmegoldás

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!