Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

A fejfájás típusai, legfőbb okai

2015.09.25.

A fejfájás típusai, legfőbb okai

Milyen fejfájás típusok léteznek?

A fejfájás kínzó gyötrelmeit szinte mindenki ismeri a lüktető, szúró, hasogató fájdalom azonban eltérően jelentkezik. Vajon hányféleképpen fájhat a fejünk?

A fejfájás jelentkezhet az agy teljes területén és egészen a nyak hátsó területéig húzódhat. Míg bizonyos esetekben csak a fej egy adott részét érinti a fájdalom, addig máskor a teljes területben jelentkezik a kínzó érzés, ami egyszerre lehet éles, tompa, vagy lüktető. Kísérheti hányinger, hang- és fényérzékenység. Ezeket a tüneteket egyaránt az befolyásolja, milyen fejfájással kell megküzdenie a betegnek. Az emberek kb. 70 %-a krónikus fejfájásra panaszkodik, melynek visszatérő tüneteit egyre gyakrabban éli át.

Tenziós fejfájás


Az emberek többsége már átélt tenziós, közepesen erős fejfájást. Kísérő tünetei nincsenek, viszont a fájdalom hosszú órákra képes meggátolni áldozatát, hogy a megszokott intenzitással végezze mindennapi tevékenységeit. A fejfájás kiváltó oka egyaránt lehet a gyakori stressz, a levegőtlen helyiség, folyadékhiány, és a helytelen testtartás, ami az izmok megfeszülésével okozza a fejfájást.Migrén


A nagyon erős fájdalommal járó migrén képes teljesen megbénítani az ettől szenvedő személyt. Általában a fej egyik részén jelentkezik a lüktető fájdalom, amit hányinger, fény- és zajérzékenység kísérhet. Mivel minden mozdulat erős kínzást jelent, így a beteg gyakran kényszerül teljes ágynyugalomra egy sötét, csendes helyen, megkímélve magát a fájdalmat felerősítő környezeti hatástól.

Többnyire csak gyógyszerek segítségével kezelik a rohamszerűen kialakuló állapotot, azonban számos alternatíva is létezik a migrén csökkentésére, vagy megelőzésére is. 


Éles fájdalom a fejben


Főként a szem mögötti részből induló éles, szúró fájdalom 30-45 percen át kínozza meg az adott személyt. A kevésbé gyakori fejfájás típusok közé tartozik, mely az eddigi vizsgálatok alapján többnyire a férfiakat érinti. Kiváltó okának az agy normálistól eltérő vérellátását, illetve a háromosztatú ideg állapotának megváltozását tartják.


Kísérő fejfájás


Ebben az esetben a fejfájás egy másik betegség kísérő tüneteként jelentkezik. Számos, olykor súlyos állapot jár hasogató fejfájással, így ezt minden esetben fontos a szakorvosi kivizsgálás során megemlíteni. Fertőzések, gyulladások esetében gyakori tünet, ami a betegséget kezelve megszűnik. forrás:Medikus Lap

 

a sűrű fejfájást okozhatja:
 
 • Gyermekeknél pl az iskolai stressz-megfelelési kényszer.. konfliktusok tanárral... zaklatások diáktársak részéről,
 • túl feszes nyak-hát-váll izmok, pl. számítógép előtt dolgozóknál
 • kalcium-magnézium-omega3 hiány, 
 • magas-alacsony-ingadozó vérnyomás, 
 • étel intoleranciák-allergiák ....
 • máj működési és egyéb emésztési zavarok
 • folyadékhiány
 • ciszták-daganatok
 • arcüreggyulladás
 • fogászati gyulladások
 • fül gyulladása
 • szem-látás problémák-zavarok

Fejfájások kezeléséhez kiegészítő terápiákat kínálok, keressen meg, hátha Önnek is tudok segíteni.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!