Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

A nőknél a stroke, a férfiaknál az infarktus kockázata a nagyobb

2012.11.19.

A nőknél a stroke, a férfiaknál az infarktus kockázata a nagyobb

Ha legalább két tényező meghaladja az optimális értéket, az esély rögtön 49,5 százalékra ugrik fel. Ugyanez a kockázat 45 éves nőknél normál értékekkel 4,1 százalék; két vagy több rizikófaktor megléte pedig 30,7 százalékra növeli a kockázatot.

A New England Journal of Medicine című szakfolyóiratban megjelent tanulmány több mint 250 ezer páciens adatait vizsgálta 50 éves távlatban. A szív- és érrendszeri betegségeket okozó rizikófaktorokat (vérnyomás, koleszterinszint, cukorbetegség és dohányzás) minden résztvevőnél ellenőrizték először 45, majd 55, 65 és 75 éves korban is.

Ez a vizsgálat megállapította:

amennyiben egy 45 éves férfi esetében az összes rizikófaktor a fenti határértékeken belül mozog, mindössze 1,4 százalék a szívinfarktusra, stroke-ra vagy egyéb szívbetegségekre visszavezethető halálozás valószínűsége.

 

Ha viszont legalább két tényező meghaladja az optimális értéket, az esély rögtön 49,5 százalékra ugrik fel. Ugyanez a kockázat 45 éves nőknél normál értékekkel 4,1 százalék; két vagy több rizikófaktor megléte pedig 30,7 százalékra növeli a kockázatot.

 

A kutatók hangsúlyozták, hogy vizsgálatuk ismét bizonyítja az egészségtudatos életmód fontosságát: az egészséges étrend, rendszeres testmozgás és a dohányzás mellőzése elsődleges fontosságú a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Ha sikerül már gyermekkorban lerakni az egészséges életmód alapköveit, a fiatal felnőttek sokkal jobb esélyekkel, kevesebb rizikóval indulhatnak neki az életnek.

 

Forrás: origo

A stroke felismerése életet menthet

cimkék: szívinfarktus,stroke,szív- és érrendszeri betegségek,magas vérnyomás, koleszterinszint, cukorbetegség, dohányzás,szívbetegségek,egészségtudatos életmód,egészséges étrend, rendszeres testmozgás,egészséges életmód,

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!