Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

A porckorongsérv - nem csak a műtét lehet a megoldás!

2012.10.23.

A porckorongsérv - nem csak a műtét lehet a megoldás!

A gerincbetegség igazi népbetegség.
A felnőtt lakosság mintegy 80%-a élete során garantáltan találkozik valamilyen fájdalommal a nyaka-háta -dereka táján.

Az emberben a gerincoszlop hosszának negyedét a csigolyaközti porckorongok teszik ki. Ezek biztosítják a csigolyák közötti rugalmas érintkezést, a csigolyák biztonságos mozgását.

A porckorongok a szomszédos csigolyák között találhatóak. A porckorongok erős rostosporc- gyűrűből és a gyűrű által körbefogott lágyabb magból épülnek fel.

Az évek során ezek a korongok fokozatosan vizet veszítenek, amitől kevésbé lesznek rugalmasak és hajlékonyak, és hajlamosabbá válnak a sérülésekre.

Porckorongsérvről akkor beszélünk, ha a csigolyák közötti rugalmas kötőszövet kipúposodik, és fájdalmas nyomást gyakorol a környékbeli idegekre és ízületekre.

Porckorong sérv vagy protrusio (kiboltosulás) esetén a porc állományából gyulladáskeltő anyagok kerülnek a környező szövetekbe és ezek miatt a gyulladáskeltők miatt fájdalom keletkezik.

Egy kísérletben a spanyolországi Doctor Negrin Egyetem és Kórház kutatói a porckorongsérvvel kezelt pácienseken kísérletezték ki az ózon hatását. Az orvosok a páciensek egy részének ózon és oxigén keverékét adagolták, míg a kontrollcsoportot csak oxigénnel kezelték.

Az ózon-oxigénkezelés biztonságos és hatékony fájdalomcsillapítónak bizonyult, állítják a kutatók.

Mint azt tudjuk, a bőrünk a legnagyobb szervünk, így pl az illóolajok is intenzíven kifejtik a bőrön keresztül is hatásukat, így az ózon és az oxigén szintén alkalmas erre a célra.

A Tiens ózonizátora biztonságosan állít elő ózonnal-oxigénnel dúsított vizet, így fürdőkúra és ivókúra formájában egyaránt hozzájárulhat a porckorongsérveseknek, hogy így talán elkerülhetővé váljon a műtéti beavatkozás.

A masszázs segíti a környező izmos fellazítását, a feszesség csökkentésével is távolabbra kerülnek a csigolyák, így kevésbé nyomják össze a porckorongokat, és a gerincből kifutó idegeket, csökken a gyulladás, és a fájdalom.

Persze, sokan próbálkoznak ilyenkor minden félével, én csak azt mondom: "Meg lehet próbálni, jókat hallottam róluk, de a legjobb saját tapasztalatom most mással van."

 A nyakból karba, vagy a derékból lábba sugárzó fájdalom esetén azonnal orvoshoz kell fordulni.

A kezeletlen porckorongsérv következményeként inkontinencia, impotencia és időszakos bénulás is bekövetkezhet.

A panaszok leggyakrabban a lumbális 5-ös (L5) és a Sacrális 1-es (S1) csigolyák között fordulnak elő. Magyarul az utolsó ágyéki csig. és a keresztcsont között.
A felsőtestünk egész súlya (és ha még egy 50 kg-os tárgyat megemelünk akkor az is) az L5 - S1-re terhelődik.

A derék nem arra van ''kitalálva'', hogy 20 kg-nál nagyobb súlyt emeljünk!!!

Kisebb sérvnél a rendszeres hátúszás is sokat segíthet! Segítség a rendszeres séta is, de ha a séta bármi okból nem menne, akkor is van megoldás!

Megelőzésnél fontos a normál testsúly megtartása, a nem túl aktív sportolás, a gerinctorna és főként az úszás. Akinek már kialakult, majd megjavult a porckorong sérve, annak a nehéz fizikai munkát kerülnie kell.

Ha valakinek sérve van, fontos az azonnali életmódváltozás, lényeges a testsúlyt normális szinten tartani és tartózkodjanak a hirtelen mozdulatoktól, emelgetéstől valamint ússzanak rendszeresen.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Anna2015.10.25. 19:22

Kedves Tünde!

Több féle dolog is okozhatja panaszait. Egyrészt a sérv, amely a lábba futó ideggyököt nyomhatja, így bizonyos mozgások nehezen, vagy egyáltalán nem megvalósíthatók a beteg számára. Térd körüli vizenyős ödémák, baker ciszta, stb.... orvosnak meg kéne mutatni, szakszerű masszázs, izomlazítás, fájdalomcsillapítás, gyulladás csökkentés segíthet...

Jobbulást kívánok

#1 - FazakasTundeRozalia2015.10.25. 08:14

Joreggelt kivvanok nekkem is porckorongservem van es faj a jobb terdem be be szokot dagadni meg nemtudom behajtanni egeszen a labbam a fenekemig mit tegyek mi ennek a gyogyszerre kerrem segitsen vallki