Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

A stressz növeli a halálozási esélyt

2013.01.14.

Sokat stresszel? Ha igen, sokkal nagyobb az esélye a korai halálra.

Sokat stresszel? Ha igen, sokkal nagyobb az esélye a korai halálra.

a leginkább stresszes személyek esetében 27 százalékkal magasabb volt a szívroham valószínűsége. A stressz hatása olyan erőteljesnek bizonyult, hogy a kutatók napi öt szál cigaretta elszívásához hasonlították. Egy másik megközelítés szerint a stressz hatása az LDL-koleszterin 2,8 mmol/l mértékű, illetve a vérnyomás 2,7/1,4 Hgmm mértékű emelkedéséhez hasonlítható.

A stressz és a szívroham közötti összefüggés az idősebbekben erősebb, ami arra utal, hogy a stressz hatásai idővel felhalmozódnak.

"A legfontosabb üzenet az, hogy az emberek személyes érzései nagyon fontosak a szívük egészsége szempontjából, tehát bármi, amivel csökkenteni tudják a stresszt, javíthatja a szívük egészségét a jövőben."

Sejtjeinket stresszfehérjék védik a káros hatásoktól. Termelődésük nagy változékonyságot mutat az egyes emberek szervezetében, ami főleg az egyén stressztörténetétől függ. Nem mindegy, hogy kezelhető mértékű, vagy óriási, esetleg folyamatos stressz ért-e valakit akár az anyaméhben, akár csecsemőkorában. E hatások akár életre szólóan megszabhatják a védekezés hatékonyságát. Idős embernél a stresszfehérjék termelődése csökken, ezért is fontos, hogy találjon a korának megfelelő, aktív tevékenységi formákat, melyek ébren tartják e fehérjék védekezőképességét.

A folyamatos szorongás, a le nem küzdött stressz, a kilátástalannak tartott élethelyzet rontja az immunrendszer működését. Kedvez annak, hogy a szervezetünkben naponta képződő daganatos elváltozások némelyike megmenekülhessen az immunrendszer daganatölő hatása elől. Ezt a káros stresszt a száz éve született Selye János distressznek nevezte el.

A fájdalom elkerülésével, a mozgásszegény életmóddal megkíméljük magunkat a hasznos, védelmező stressztől. Ugyanakkor milliós nagyvárosaink túlburjánzásával, az információs zuhataggal egyre inkább kitesszük magunkat a folyamatos stressznek.

forrás: házipatika

A masszázs az egyik legkiválóbb stressz csökkentő megoldás

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!