Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

A stroke kialakulásában szerepet játszó tényezők

2013.01.23.

A stroke kialakulásában szerepet játszó tényezők

A stroke leginkább a magas vérnyomású embereket, a cukorbetegeket, a zsíranyagcsere-zavarral küszködőket és a dohányzókat sújtja. Különösen a magas vérnyomás veszélyes, ez jelenti a legnagyobb fenyegetettséget.

A stroke az egyik vezető oka a felnőttkori rokkantságnak, és a harmadik leggyakoribb haláloki tényező; csak a szívbetegségek és a daganatos betegségek okoznak évente több halálesetet.

A stroke leginkább a magas vérnyomású embereket, a cukorbetegeket, a zsíranyagcsere-zavarral küszködőket és a dohányzókat sújtja. Különösen a magas vérnyomás veszélyes, ez jelenti a legnagyobb fenyegetettséget.

Az életmóddal való szoros összefüggésre utal az a tény, hogy egyes rizikófaktorok gyakoribbak a magyar stroke-betegek körében, mint más országokban, és a rizikófaktorok halmozott elôfordulása is a hazai, illetve általában a kelet-közép-európai lakosság rossz egészségi állapotára utal.

A stroke kialakulásában szerepet játszó számos tényező egy részén sajnos nem tudunk változtatni, mint a kor, a nem, és a családi kórelőzmény.

A kockázati tényezők nagyobbik része azonban rajtunk múlik, hiszen ezek elkerülésével drasztikusan csökkenthető lenne a szélütések száma.

A dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a fizikai aktivitás hiánya, az egészségtelen étrend, illetve az elhízás, a kezeletlen magas vérnyomás és cukorbetegség mind befolyásolható kockázati tényezők.

A helyes életmód mellett nagyon fontos a rendszeres vérnyomás-, vércukor- és vérzsírszint ellenőrzés.

A kockázati tényezők halmozott előfordulása esetén további vizsgálatokra is szükség van, például a nyaki ütőerek ultrahangvizsgálata is elvégezhető.

A stroke főbb tünetei:

-Az arc, a kar, vagy a láb általában egy oldalon fellépő hirtelen érzéketlensége, gyengesége, vagy bénulása.
-Hirtelen kialakuló beszédértési, szótalálási vagy hangképzési zavar (aphasia).
-Hirtelen elhomályosuló látás (akár a megvakulásig is), kettős látás, vagy látásélesség gyors csökkenése.
-Hirtelen kialakuló szédülés, egyensúlyvesztés, mozgási zavarok.
-Minden előzmény nélküli, szokatlan jellegű erős fejfájás, melyhez nyaki merevség, arcfájdalom, a szemek között megjelenő fájdalom, hányás és tudatzavar társulhat (ez kimondottan a stroke egy speciális típusára, az ún. subarachnoideális vérzésre jellemző).
-Zavartság, memóriazavar, a térbeli tájékozódás, illetve az érzékelés zavara.

A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét csökkenthetik, a tudományos kutatási eredményekszerint:

A fokhagyma jótékony hatású: szív és érrendszerre, koleszterinre. Vértisztító hatása miatt régóta kedvelt és elismert a népi gyógyászatban. Az immunrendszer erősítésére és vérnyomás- és vér-zsírszint csökkentésre, véralvadás gátlásra alkalmazzák.

A Tiens szagmentes fokhagymaolaj kapszula készítmény érdekessége, hogy 3 kapszula 10 fej fokhagymának megfelelő hatóanyagot tartalmaz, azaz egy dobozban 200 fej fokhagyma hatóanyaga van.

A TIENS Omega-3 kapszula kiváló kombinációja az esszenciális Omega-3 zsírsavaknak, a homoktövis olajnak és az E-vitaminnak.

A Homoktövis hatásai: A homoktövis immunrendszert erősítő hatása rendkívüli, fokozza az anyagcserét, javítja a szív- és májfunkciót. Kiemelkedően magas C-vitamin tartalommal rendelkezik (142-330 mg/100g), amely szinte vetekszik a csipkebogyó értékeivel (200-400mg/100g)

Az E-vitamin különösen fontos szerepet játszik a sejthártya védelemben, miközben segítséget nyújt az egészséges bőr, a szív, a keringés, az izomzat és a vörös vérsejtek fenntartásában. Részt vesz a sejtek tápanyagellátásában is.


Jellemzői:
• Jótékonyan befolyásolhatja a keringést
• Csökkentheti a vérnyomást
• Segítheti az agy és az idegrendszer működését
• Jótékonyan hathat a látásra

A Cordyceps gyógygomba:

  • Támogatja az immunrendszert,
  • Csökkentheti a vércukor és a vérlipidek szintjét
  • A hagyományos kínai orvoslásban a gombát más tonizáló hatású növényekkel (pl. ginzenggel) együtt, elsősorban a hosszan tartó betegség után legyengült szervezet ,,energizálására”  használják.
  • "Természetes antibiotikum", gyulladásgátló hatású
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!