Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

A világ legidősebb (103 éves) orvosa elárulta, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.

2015.06.03.

A világ legidősebb (103 éves) orvosa elárulta, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.

Hinohara doktor a japán Times magazinnak elárulta, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.

103 éves a világ legidősebb orvosa!

Hinohara doktor mindössze 60 kg-os, de ezt a testsúlyt 30 éven keresztül sikerült megtartania. A világ legidősebb aktív orvosán nem látszik, hogy elrepült volna felette az idő, most is jó formában van, sok középkorú férfi megirigyelhetné fizikumát.

A koros szakember reggelire mindig egy több gyümölcsből elkészített turmixot fogyaszt, amelyben van egy kanál olívaolaj is. Egy pohár tejet is megiszik, amelyben van három kanál lenmag őrlemény és egy banán, ezt is pépesítve hajtja fel reggelente.

Délben az irodájában ebédel, a menü 180 ml tej és három darab sütemény.

Vacsorára egy héten kétszer 90 gramm marhahúst eszik, a másik öt napon pedig halat. Természetesen zöldségek is terítékre kerülnek, friss brokkoli, vagy olívaolajjal megöntözött saláta.

A mozgás sem marad ki az életéből, mindennap igyekszik 2000-2500 lépést lassú tempóban gyalogolni, egy pálca segítségével.

 

A japán Times magazinnak elárulta, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.

 1. A testünket nem szabad fölöslegesen stresszelni.Akkor jön az energia, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben. Attól, hogy eszünk és alszunk, még nem lesz több erőnk. A testünket nem szabad korlátok közé szorítani, azt kell tenni, ami igazán jólesik.

2. Tartsuk meg az optimális testsúlyt!Azok az emberek, akik sok évet megértek, függetlenül, hogy milyen nemzethez, nemhez, fajhoz tartoztak, nem voltak túlsúlyosak.

Én minden reggel megiszok egy csésze kávét, egy pohár narancslevet, amelyben van egy kanál olívaolaj, és egy pohár lenmagos tejet. Az olívaolaj jót tesz a vérereknek és a bőröm is szép lesz tőle.

Ebédre is tejet és pár teasütemény fogyasztok, de ha sok munkám van, akkor ez elmarad.

Vacsorára halat, kevés rizst, egy héten kétszer pedig 100 grammnyi zsírszegény húst is megeszek.

3. Tervezzünk előre
!


Ez fontos, hiszen szeretem tudni előre, hogy mit fogok csinálni holnap, egy hét múlva. Véleményem szerint senkinek sem szabadna nyugdíjba mennni, legalábbis nem 65 éves korában, hanem jóval később.

4. Oszd meg másokkal is a tudásod!Nagyon sok előadást tartok, egy évben több százat is. Van, hogy az elemi iskolákban beszélek, máskor meg az üzletemberekkel osztom meg a tudásom. Egy előadás 60 vagy 90 percig tart, mindezt állva végzem, így is erősítem magam.

5. Az orvosok nem tudnak mindenkit meggyógyítani.


Ha egy orvos javasol egy kezelést, terápiát, operációt, akkor kérdezzük meg tőle, hogy ezt ajánlaná-e a feleségének, gyerekének.

Nem mindig nem lehet mindenkit meggyógyítani, én hiszem azt, hogy a zene ereje, vagy az állatoktól kapott energia sokszor hatékonyabb orvosság, mint a tudomány által kifejlesztett gyógyszerek, eljárások.

103 éves orvos

6. Lépcsőzzünk mindennap és cipeljük fel magunk a csomagjainkat!Ez is egy remek mozgásforma, én mindennap kétszer mászom meg a lépcsőket, csak hogy az izmaimat formában tartsam.

7. Felejtsük el a fájdalmat, szórakozzunk!A fájdalom sokszor kellemetlen tud lenni, de ha olyan dolgokat csinálunk, ami szórakoztató, akkor biztos, hogy enyhülni fog a rossz érzés.

8. Ne gyűjtsünk feleslegesen anyagi tárgyakat.

Nem kell ezzel foglalkozni, hiszen ha belegondolunk abba, hogy egyszer befejezzük földi pályafutásunkat, akkor már nem vihetünk semmit sem magunkkal.

9. Legyünk felkészülve a váratlan eseményekre.

Az élet eléggé kiszámíthatatlan. 1970-ben repülőgépen ültem, mikor a Fuji hegy mellett repültünk el, a gépünkkel le kellett szállnunk, az akkori kommunista hatóságok ugyanis letartóztattak. Négy napig egy székhez voltam kötve, 40 fokos volt a hőség, éreztem, ahogy az életfunkcióim megváltoznak, de az egészre úgy tekintettem, mint egy orvosi kísérletre.

10. Legyen példaképünk, és igyekezzünk nála is jobbá válni!

A kiválasztott példaképet azért érdemes követni, mert ösztönzőleg hat az emberre. Az édesapám az Egyesült Államokban orvosnak tanult, hősnek tartottam. Találja meg mindenki a maga példaképét.

11. Önkénteskedjünk

Mire az ember 60 éves lesz, már jó esetben van lakása, egzisztenciája, felnevelte a gyerekeit is, de ettől még ő értékes marad, nem válik feleslegessé. Erre jó az önkéntesség. Én 65 éves korom óta heti 18 órát töltök önkéntességgel.

 

 

forrás: nagygeneracio..hu, pozitívnap.hu, filantropikum.com

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Gergely László2015.06.07. 07:11

Az egészségtan nem tantárgy Magyarországon, pedig az egészség tudatosságot oktatni kellene. Nem véletlen mert a fogyasztói társadalom erőltetése, a fő szempont.