Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Az aktív oxigén - 500-szor erősebb fertőtlenítő hatású, mint a klór

2012.12.11.

Az aktív oxigén - 500-szor erősebb fertőtlenítő hatású, mint a klór

Mi az ózon (aktív oxigén), és hogyan hat?

Az ózon

Mi az ózon, és hogyan hat?


Magas hegyekben, tengerparton, erdőben bőséges az ózonmennyiség.
Ezért érzünk frissességet magas hegyekben, tengerparton és erdőben. Azonban a nagyon tömény ózon kellemetlen érzést is kelthet az egyedülálló illata miatt. A magas atmoszférában található nagy mennyiségű ózon sávját ózonrétegnek nevezzük.

Az ózon oxigénre bomlik. Ezért használják színházakban, iskolákban, kórházakban a levegő tisztítására. Mivel az ózonnak fertőtlenítő hatása van, használják ivóvíz fertőtlenítésére, fehérítésre és szerves vegyületekhez.

A videón az Ózonos fertőtlenítő készülékről hallhat infókat

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag (600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór).
Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, pl: baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, áthatol a baktériumok, mikroorganizmusok sejtfalán, és elpusztítja azokat, így ártalmatlanítja a szerves eredetű szagokat is.


Az aktív oxigén tulajdonságai és hatásai:

1. Az aktív oxigén (ózon) molekuláris alakja O3. Az ózon és az oxigén egymás allotróp módosulatai. Az egyik legerősebb oxidálószer. Közönséges oxigénmolekulára (O2) és egyatomos, rendkívül reagens, úgynevezett nascensz oxigénre bomlik.
2. Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően akár 600-szor - 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór.
3. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja azt, és ezáltal kiszűrhetővé teszi.
4. Az ózon megbontja a baktériumok sejthártyáját, a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálása által. Megakadályozza a gombák sejtnövekedését, a vírusok sejtekhez kapcsolódásának akadályozásával pedig a vírusok szaporodása ellen hat. Az ózon hatásos a tályog, kólibaktérium, a szalmonella megbetegedést okozó baktérium, a kolera-baktérium elleni kezelésre. Mindezen baktériumok ellen az ózon rendkívül gyors és hatásos ellenanyagnak bizonyult.
5. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy az a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!