Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

AZ ALÁBBI GYÓGYSZEREKET SZEDED? AKKOR NE FOGYASSZ KURKUMÁT!

2018.08.29.

AZ ALÁBBI GYÓGYSZEREKET SZEDED? AKKOR NE FOGYASSZ KURKUMÁT!

A kurkuma egy elképesztően hatékony gyógynövény, amit sokan használnak számtalan betegség esetén, mint alternatív gyógymódot.

Azonban azt csak kevesen tudják, hogy a kurkuma mellékhatásokat is okozhat, ha bizonyos gyógyszerekkel együtt fogyasztjuk.

NE FOGYASSZ KURKUMÁT, HA AZ ALÁBBI GYÓGYSZEREKET SZEDED!


A kurkuma egy elképesztően hatékony gyógynövény, amit sokan használnak számtalan betegség esetén, mint alternatív gyógymódot.

Azonban azt csak kevesen tudják, hogy a kurkuma mellékhatásokat is okozhat, ha bizonyos gyógyszerekkel együtt fogyasztjuk.


A kurkumáról mindenkinek a fűszer jut először eszébe, hiszen már hazánkban is egyre többen használják ételeik ízesítéséhez. Indiában évezredek óta használják különböző szertartásokhoz is.

A jótékony hatásai mára már bizonyítottak. A kurkumin tartalma miatt erős gyulladáscsökkentő hatású, magas antioxidánstartalmú növény.

A jótékony hatásai miatt az emberek sokasága használja alternatív gyógymódként, azonban sokan gyógyszerek mellett is fogyasztják.

Így viszont egyes esetekben komoly mellékhatások tapasztalhatóak.

VÉRHÍGÍTÓ GYÓGYSZEREK rendszeres szedése mellett nem ajánlott kurkumát fogyasztani, mivel növelik egymás hatását és így nő a vérzékenység kockázata. Az aszpirin az egyik legismertebb vérhígító hatású készítmény, de más trombózisos megbetegedésekre felírt, illetve vérrög gátló gyógyszerek rendszeres alkalmazása esetén nem javallott a kurkuma fogyasztása.


A kurkuma a CUKORBETEGSÉGRE felírt gyógyszerek hatását is növeli, így nagyon alacsony vércukorszintet eredményezhet. Ami azonban kellemetlen mellékhatásokkal járhat. A cukorbetegek ebben az esetben akár homályos látást, remegést tapasztalhatnak, de még a kognitív funkciók is csökkenhetnek, így figyelmetlenség, koncentrációs zavar is felléphet.


A kurkuma fogyasztása allergiás reakciókat válthat ki, ez lehet akár kiütés, légszomj, de legrosszabb esetben még anafilaxiás sokk is, ami az allergiás tünetek legsúlyosabbika.


A kurkuma nem alkalmazható a GYOMORSAVGÁTLÓ gyógyszerekkel párhuzamosan sem, mert ez esetben hányinger, puffadás, hasi fájdalom és legrosszabb esetben a nyelőcsőbe visszaáramló gyomorsav (reflux betegség esetén) miatt még nyelőcső károsodás is kialakulhat. Gyomorégés, savtúltengés esetén Omeprazol, Famotidin hatóanyagú gyógyszereket szoktak felírni, ha rendszeresen szedjük ezeket a készítményeket, ne használjunk kurkumát.


Gyógyszeres kezelések mellett természetesen nem kell lemondani az alternatív kezelési megoldásokról, azonban ha a fenti betegségek valamelyike fennáll és emiatt a gyógyszeres kezelés elengedhetetlen, akkor érdemes a kurkuma helyett, más kevésbé erős hatóanyagú gyógynövényes terápiát választani. 


A kurkuma nem okoz mindenkinél panaszokat, de ha gyógyszerek mellett fogyasztja akár őrleményként, akár kapszulás formában és allergiás tüneteket érzékel, akkor hagyja abba a szedését.
Forrás: ketkes..com

Life Impulse® TurmeriCool hatékonysága különleges összetevőjében, a kurkuminkivonatban rejlik, amely sokkal erősebb hatóanyag, mint a kurkuma.
Antiallergén, antivirális és antibakteriális hatás
Vértisztító, májvédő

95%  kurkumin + 5 % BIOpiperin = akár 2000%-kal nagyobb hasznosulás!

Erős gyulladáscsökkentő
Erős antioxidáns hatás
Semlegesíti a szabadgyököket
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!