Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Az időskor betegségei

2012.11.27.

Az időskor betegségei

Az időskor legfőbb betegségei és néhány megoldási javaslat ezek ellen, megelőzésre, és terápiák kiegészítéséhez

- Csontritkulás
- Vesék, kismedencei szervek betegségei
- Időskori halláscsökkenés
- Alzheimer-kór, és időskori elbutulás
- Emésztési zavarok - székrekedés
- Mozgáshiányból eredő betegségek

A várható élettartam növekedésének következménye, hogy az idős emberek száma ugrásszerűen megemelkedett. 

Milyen lesz az ÖN utolsó 10 éve? ... teszi fel a kérdést ez a video...

Csontritkulás

Az időskor új egészségügyi problémákat hozott felszínre, ezek közé tartozik többek között a csontritkulás is. Magyarországon kb. egymillió ember szenved ebben a betegségben, többségük nő. Az oszteoporózis a csonttömeg egyenletes és fokozódó megfogyatkozása. A csontszövet mikro szerkezete károsodik, a csontminőség romlik, ami azután a csontok fokozott törékenységéhez vezet.

Az emberi test kalciumtartalmának 99%-a csontokban található.

A vérben a kalcium mennyisége igen szűk határok között ingadozik, a szervezet mindenáron igyekszik fenntartani ezt az egyensúlyi állapotot.

Pl., ha valamilyen okból csökken a vér kalciumszintje, a hiány azonnal pótlódik a csontból.


Vesék, kismedencei szervek betegségei


Ha túl sok a kalcium a vérben, akkor a vesékben fokozódik a kalcium kiürítése.

Ezért rendkívül fontos, a téli hónapokban a kalcium pótlásával a vesék támogatása.

A kellő mennyiségű folyadék bevitelével megkönnyítjük a kiválasztási folyamatokat. Erre a célra legalkalmasabb az Antilipid tea.

A Cordyceps egy természetes antibiotikum, mely károsító hatások nélkül segítenek a gyulladásos, vírusos fertőzéseket (vesemedence gyulladás, húgyhólyaggyulladás, influenza) helyreállítani.

Időskori halláscsökkenés


Az időskori halláscsökkenésért is legtöbbször kalcium, ill. cinkhiány a felelős. Napi 2 kapszula Biocink helyreállítja a hallóideget. Az Agyserkentő biokalcium helyreállítja a hangjel továbbítását a hallóidegben. Ha akut gyulladás van jelen, Cordycepset kell szedni. Az Icannak van egy nagyon jó tulajdonsága: regenerálja az érzékszerveket.

Látás romlása

A szem napi igénybevételének megfelelően vitaminokat (béta-karotin = pro-A-vitamin, C- és E), nyomelemeket (cink, réz szelén), DHA+EPA omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrendre van szükségünk.

A szem fontos építőeleme a DHA
A legújabb kutatások felfedezték, hogy a szem számára nélkülözhetetlen egy omega-3 zsírsav, a DHA (dokozahexaénsav), amely a retinába épül be és a fotoreceptorok fontos komponense.

A retina-membrán fizikai tulajdonságainak (permeabilitás, rugalmasság, vastagság) szabályozásában játszik fontos szerepet, ami által a látás mechanizmusát, végső soron a látás minőségét érinti. Többek között meghatározza a színek árnyalatainak a felismerését, a finom részletek meglátását.

Klinikai vizsgálatok szerint a DHA fogyasztása csökkenti az időskori makula-degeneráció előrehaladásának veszélyét. Az emberi szervezet a DHA-t sem képes előállítani, így étkezéssel (pl. rendszeres halfogyasztással) kell szinten tartanunk, vagy étrend-kiegészítőkkel, vagy gyógyszerekkel kell pótolnunk a szem megfelelő működéséhez.

Omega3tartalmú étrend-kiegészítő fogyasztása feltétlen ajánlott a 35 év feletti korosztálynak, de javasolt mindenkinek fokozott szemigénybevétel (kompjúteres munka, hosszas autóvezetés stb.) esetén. A Tiens Omega3 készítménye nagy mennyiségben tartalmaz omega3 zsírsavakat, E vitamint,

A benne lévő homoktövis magas C-vitamin tartalmat biztosít, továbbá gazdag szénhidrátokban, fehérjékben, szerves savakban, telítetlen zsírsavakban, aminosavakban és vitaminokban (A, B1, B2, E, F, C, P),mikroelemekben Kálium, Cink, Kalcium,Magnézium, Ca, Mg, Zn,Ti), flavonoidokban, ésértékes növényi olajokban- zsírokban

A homoktövis nagy C-vitamin-tartalma miatt ideális "téli gyógyszer". 

 

Alzheimer-kór, és időskori elbutulás


Az időskori elbutulás csak a kor előre haladtával jelenik meg, ilyenkor agysorvadás megy végbe. Ezt a folyamatot ha fékezzük, akkor betegség nélkül élhetünk. A mikrocirkuláció javítása érdekében, állandóan inni kell Antilipid teát, ami megakadályozza a mészlerakódásokat az agy ereiben, ami a betegség fő oka. Állandóan szükség van Agyserkentő biokalciumra is, amely az idegimpulzusok vezetésében vesz részt, táplálja az agyat, helyreállítja a szerkezetét. A Biocink a szürkeállomány helyreállítására, és Chitosan az érelmeszesedések feloldására.

Kutatások bizonyítják, hogy csökkenthetik az alzheimer kór, az időskori elbutulás tüneteit az Omega3 zsírsavak, a Ginseng, és a Gingko biloba  készítmények.

Emésztési zavarok - székrekedés

Sokszor az idős emberek nem érzik szomjasnak magukat, vagy elfelejtenek inni, így rendszeres székrekedéssel küszködhetnek. A kevés folyadék, és a rostszegény táplálkozás, valamint a mozgás hiánya előidézik a székrekedés kialakulását. Minimum napi egyszer szükséges lenne a belek kiürítése, de sokan ezt csak 3-4 naponta, vagy még ritkábban képesek elvégezni.

A kellő mennyiségű folyadék bevitelével megkönnyítjük a kiválasztási folyamatokat. Erre a célra legalkalmasabb az Antilipid tea.

Ha székrekedés esetén a belek gyors segítségre szorulnak, akkor a Fruktozan szirup a gyorssegély a problémára, a rostpótlást pedig a Dupla cellulózzal támogathatjuk.

Mozgáshiány

Sok esetben az idős ember egészségi állapota, testsúlya nem teszi lehetővé még az egyszerű sétát sem. Ugyanakkor pedig mára már egyértelművé vált, és az  orvostudomány is többször bizonyította kísérletekkel, hogy a mozgás létfontosságú a betegségek megelőzésében, illetve sok betegség tüneteinek csökkentésében.

A Tiens Chi gépe még az ágyhoz kötött betegek mozgásában is segítséget nyújthat. 10 percnyi használata másfél órányi intenzív sétával egyenértékű, segíti az izmok átmozgatását,  ellazulását, a belső szerveket is megmozgatja, így segítheti a székrekedés megelőzését és csökkentését, a vérkeringés javítását, hogy csak néhány funkcióját megemlítsem.

Fiatalon még meg tudjuk tenni, hogy időszakonként táplálék kiegészítőket szedünk, a megelőzés érdekében. Idős korban már sokszor késő erre gondolni.

Ezért ha nem akarunk olyan állapotba kerülni, hogy szeretteink belefáradjanak a gondozásunkba, ha nem akarunk idegen emberek között meghalni, mert nem emlékezünk senkire, akkor ma kell gondoskodni magunkról, ezáltal gondoskodunk szeretteinkről is

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!