Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Babavárás előtti, közbeni és utáni egészségprogram

2018.10.26.

Babavárás előtti, közbeni és utáni egészségprogram

Ezzel a néhány jó tanáccsal szeretnék segítséget nyújtani a leendő kismamáknak, anyukáknak, jó szívvel ajánljuk minden anyukának cikkünket, hogy boldog, és egészséges legyen a babára felkészülés, a várandósság időszaka, valamint a szülés után mind a mama, mind a baba egészségesek lehessenek, mert nincs üdítőbb látvány annál, mint egy babakocsit toló boldog, büszke anyuka és egy mosolygós kisbaba.

BABAVÁRÁS A LC. TERMÉKEIVEL

 

A családtervezés, a babavárás a nők egyik legszebb, legfontosabb és legfelelősségteljesebb elhatározása.

 

Ezért egyre több nő készül tudatosan az anyaságra. Napjainkban a gyermekvállalás időszaka nagyon sok esetben kitolódik a nők harmincas, negyvenes éveire.

Előbb a munkahely, utána a gyermek.

Ahhoz, hogy a terhesség ne betegség, hanem egy örömteli várakozás legyen, segítséget nyújtanak az étrend-kiegészítőink, melyek már sok fogyasztónk terhességeinél is kiváló segítséget nyújtottak.

 

A tervezett terhesség előtt nagyon sok leendő kismamában felmerül a kérdés, mit tegyen, hogy egészséges maradjon? Először is tegyen félre minden káros anyagot/szokást (dohányzás, alkohol, gyógyszerek), ami a mama és a magzat számára veszélyes lehet.

 

Ajánlott terhesség előtt egy rövid tisztítókúra, ami olyan mértékű legyen, hogy ne terhelje meg a szervezetet. Erre a célra például kiválóan megfelel a Kitosan kapszula a Super Colon Cleanse és az AloeVera készítményünk.

 

Nagyon fontos a táplálkozás, hiszen amit a mama eszik, abból a baba is kap.

A táplálkozás befolyásolja a magzat fejlődését, rövid és hosszú távon egészségi állapotát, a szülés időpontját és lefolyását is. Az ilyenkor szükséges tápanyag többlet (kettő helyett kell enni), nem annyira mennyiségi, mint inkább minőségi változtatást igényel.

 

A napi kalóriamennyiséget sokfajta élelmiszer csoport felhasználásával kell biztosítani, hogy a szükséges fehérje, zsír, szénhidrát, vitaminok és ásványi anyagok is bekerüljenek a szervezetbe.

 

Rendkívül fontos a kalcium, a cink, a vas és a magnézium bevitele. Nagyon nagy mennyiségben kellene tejterméket, halat, húst, zöldfőzeléket magas folsav tartalmú növényeket (brokkoli, sóska, spenót) fogyasztani ahhoz, hogy a napi ásványi anyag szükséglet meglegyen.

 

Ez a mai táplálkozási szokásaink mellett nem lehetséges.

 

Mivel a kalcium hiánya nem „fáj”, nem érezzük, azonban a szervezetünk „raktárosa” dolgozik, onnan veszi el a kalciumot, ahol talál, elsősorban a csontokból, fogakból, szövetekből. Egyértelmű tehát, hogy a kalcium pótlásra szorul.

 

A Kosher minősítéssel rendelkező, folyékony KALCIUMunk hatékonyan képes beépülni a szervezetbe, ezért kiválóan alkalmas erre a feladatra.

A kalcium hiánya nagyon sok betegség oka lehet.

 

 A kalcium szerepe a fogantatásban:

"Egy amerikai és egy német kutatócsoportnak most első ízben sikerült részletesen leírnia a Nature című folyóiratban, hogyan vonzza a női nemi hormon az ondósejteket. A petesejtet felhőként körülvevő progeszteron egy ioncsatornát nyit ki a spermiumok sejtburkában. Ezt követően kalcium áramlik be a belsejükbe, ami aktivitásukat fokozza, és a petesejthez irányítja őket." (forrás:babasmamas)

Csaknem minden kismamának meg gyűlik a baja a fogával. A gyakori fogínygyulladást és fogínyvérzést nem szabad félvállról venni, hiszen nemcsak a fogak, hanem a baba egészségére is hatással lehetnek. Ajánlott egy jó minőségű elektromos vagy hagyományos fogkefe, plusz a

kiváló minőségű gyógynövényes, kamillás fogkrém  melynek összetevői kellemes ízük mellett antibakteriális, fájdalomcsillapító és gyulladás gátló hatással is rendelkeznek.

 A fogmosás, minden étkezés után legalább három percig tartson.

 

Nagyon sok várandós anyukának fáj a dereka. Ez nemcsak az előrehúzó teher miatt van, itt már gondolni kell a kalcium hiányára is.

 

A terhesség előrehaladtával a has bőre megfeszül, a hasfal bőrén, a csípőtájékon kékes-vörös színű, ún. terhességi csíkok (striák) keletkezhetnek. A szülést követően elhalványodnak, fehér színűvé válnak, és az élet végéig megmaradnak.

Hogy ez ne következhessen be, nagyon fontos a bőr ápolása már a terhesség korai szakaszában is.

A Shea vajas testápolóval akár elérhetjük a várt hatást, a bőr rugalmas és szép marad. 

 

Az ülő vagy álló munka, a túlsúly és a mozgásszegény életmód miatt a várandós nők lába estére elnehezedik, feszül, fáj, izomlázszerű fájdalmat éreznek, ami egészen lefekvésig kíséri őket. A lábakon visszér tágulatok jelenhetnek meg. A napi rendszeres séta és a megfelelően kiválasztott cipő jó kondiban tartja a lábakat.

A szőlős-gesztenyés lábkrém rendszeres használata megszüntetheti a fáradtságot, serkentheti a keringést és a mikrocirkulációt és mérsékelheti az izomfájdalmakat, csökkentheti a visszereket, és a fájdalmat, a nehéz láb érzést.

 

A BIO gyógynövényekből készült intim mosakodó gélünk meggátolja a baktériumok szaporodását, megszünteti a kellemetlen szagokat, megőrzi az érzékeny terület optimális PH értékét.

 

Nagyon sok kisbaba szenved a hasfájástól, székrekedéstől, ilyenkor ajánlott az anyukának Digestont fogyasztani, ettől a mama emésztése, gyomor-, bélműködése normalizálódik és természetesen a babáé is.

 

A szoptatás során az anyuka ásványi anyag és vitamin háztartása folyamatosan „megcsappan”, álmosságról, fáradtságról panaszkodik, ezért a szoptatás alatt ajánlott szedni  Kalciumot, és  Magnéziumotvitaminokat és nyomelemeket tartalmazó készítményt.

 

A családba, ahová a baba érkezik, nagyon fontos a higiénia és a tisztaság betartása. Ez nemcsak a lakásra, hanem a baba–mama használati tárgyaira, eszközeire is vonatkozik.

A kisbabák érzékeny bőre a kimondotan nekik tervezett babamama mosószer kíméli a babák bőrét, az ezzel tisztán tartott ruhák puhák, selymesek.

 

Ezzel a néhány jó tanáccsal szeretnék segítséget nyújtani a leendő kismamáknak, anyukáknak, mert nincs üdítőbb látvány annál, mint egy babakocsit toló boldog, büszke anyuka és egy mosolygós kisbaba.

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!