Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Halálos kalcium? Igaz, vagy álhír?

2016.08.03.

Halálos kalcium? Igaz, vagy álhír?

Likegyűjtő oldalak legtöbbször téves, megtévesztő infókat tesznek közzé, ma éppen a kalciumról írták, hogy allergiás roham esetén meg lehet halni tőle!

Halálos kalcium? Igaz, vagy álhír?

Összegyűjtöttem néhány dolgot, amit tudni kell a kalciumról, miért is halnánk meg nélküle, és nem pedig tőle!

*

*

Kalcium nélkül nem jöhet létre ÉLET!

Elősegíti a megtermékenyítést, mert a spermium elején van egy kalciumképződmény, mint egy nyílhegy, amellyel az átüti a pete membránját.

•Kalciumhiány esetén a spermium nem képes átütni a membránt, emiatt a megtermékenyítés nem történik meg, ami a férfi meddőségének az egyik oka.

 

A kalcium elősegíti a sejtfalon a tápanyagok felvételét, sejtbe bejutását, lúgosít (A savas környezet negatív hatással van az egész szervezetre

 

A kalcium szerepe az idegrendszer működésében.

A kalcium 99 %-a csontokban és a fogakban, 1 %-a a vérben, izomban,  a sejtek közötti folyadéktérben található.

Az 1 % fontos szerepet tölt be a szervezetünkben, az idegrendszer (idegsejt, szigetelő réteg, szinapszisok) működéséhez rendkívül fontos. Létfontosságú a sejtek közti információ áramlásban, hírvivő.

kalcium hiánya mutatkozik az epilepsziák, demenciák/Alzheimer-kór, Parkinson-kór depresszió esetében = szinapszis betegségek

Fontos a kalcium szerepe még az agyfejlődésben, szabályozza a neuronális fejlődést, a neuronsejtek funkcionális fejlődését. A kalcium nélkülözhetetlen az agyi neurális hálózat kialakulásakor. Befolyásolja a membránok és receptorok érzékenységét.

A kismama kalcium hiánya esetén megnő a magzati károsodás gyakorisága, pl autista, mentálisan retardált.

 

Nagyon fontos a kalcium szerepe az izmok működésében, vezérlésében.

Szabályozza az izmok összehúzódását, elernyedését, a jelátvitelt, felelős a sejt energiatermelésében szerepet játszó mitokondriumok energiaellátásáért, vörösvértestek képzésénél van szerepe.

 

Az immunrendszer nem működik hatékonyan a Ca hiánya esetén, vérrendszeri betegségek, szív-érrendszeri problémák, hormonális zavarok is fellépnek.

 

Allergiás reakciókban az orális vagy intravénás kalciumbevitel kedvező hatású (de az orvosi ellátást nem helyettesítheti). 

A WHO kutatásai szerint a kalcium hiánya 147 féle betegség okozója!

 

A kalcium feltehetően csökkenti a vastagbélrák és az emésztőszervi daganatok kockázatát férfiak és nők esetében egyaránt egy kiterjedt amerikai tanulmány szerint.

A kalciumról bebizonyosodott, hogy csökkenti a kóros sejtburjánzást és előidézi a gyomor és bélrendszer, valamint a mellkas sejtjeinek regenerálódását. A kalcium ezenkívül semlegesíti az epét és a zsírsavakat, potenciálisan csökkentve így a vastagbél nyálkahártyájának sérülését.

További infók a kalciumról:

http://www.egeszseg-masszazs.hu/biokalciumok-cikkek/

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Anna2016.08.05. 09:54

tisztelt linnsoren Asszony/Kisasszony/Úr!

Köszönjük hozzászólását!

#1 - linnsoren2016.08.04. 18:58

Az eredeti cikk címe megtévesztő, de ha valaki elolvassa, nyilvánvaló, hogy nem a kalcium káros hatásairól beszélnek, ami miatt veszélyes, hanem a helytelen alkalmazásáról allergia esetén. Ugyanis ezen a területen a cikk szerint nincs hatása, de akik ezzel a megoldással próbálkoznak, lehet hogy később vagy egyáltalán nem jutnak megfelelő kezeléshez, ami használ is. Tekintve, hogy az allergiás reakciók lehetnek halálos kimenetelűek is, a felhívás csak arról szól, hogy ne használjunk ILYEN ESETBEN kalciumot. Amúgy nincs az az orvos, aki elvitatná a kalcium szükségességét....