Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Trigger-pontok

2012.11.23.

Trigger-pontok

Sokszor előfordul, hogy nem tudjuk, mitől fáj valamink, nem is emlékszünk, hogy megütöttük volna, vagy egyik napról a másikra érdekes módon egyfájdalom csak úgy átvándorol máshová.

Trigger-pontok

Sokszor előfordul, hogy nem tudjuk, mitől fáj valamink, nem is emlékszünk, hogy megütöttük volna, vagy egyik napról a másikra érdekes módon egyfájdalom csak úgy átvándorol máshová.

Érdemes kicsit elmélyedni ezen a területen is, sokunknak megoldást jelenthet!

A trigger-masszázs, avagy a trigger-pont terápia alapja a trigger-pontok, az izomrendszer, valamit az izompólyák ismerete.
A témával foglalkozó szakirodalom több fajta trigger-pontot különböztet meg, mint aktív-, rejtőzködő (látens)-, elsődleges (primer) és másodlagos (szatellit)-, valamint tapadási trigger-pont.
Lényegüket tekintve bármelyik fajtáról is essék szó, az izomrendszerben bárhol megjelenhetnek, komoly fájdalmakat okozva akár a pont környékén, akár attól távolabb eső helyeken. Könnyen megeshet, hogy valakinek a fejfájását másodlagos trigger-pontok láncolatán keresztül végigvezetve egy régi boka sérülés folytán, vagy akár egy bemelegítés nélkül végrehajtott edzésen megsérült mellizomban kialakult elsődleges trigger-pont okozza.

Az előbbi példából egyértelműen látszik a rendszer összetettsége. Amennyire összetett a rendszer elméleti háttere, éppen annyira egyszerű a kivitelezése. Megkeresni, megnyomni vagy megmasszírozni és „meggyógyulni”.

Az SMR (Self Myofascial Release) elsősorban sportolók számára kifejlesztett módszer, melynek lényege az izompólyákban kialakult feszültségek feloldása, felszabadítása. Ennek eléréséhez csak egy egyszerű eszközt, egy speciális anyagból készült hengert kell használnunk, valamint saját testünket. A hengerrel végzett gyakorlatok helyes kivitelezése hamar elsajátítható. Ezt a módszert természetesen olyanok is alkalmazhatják, akik szinte semmilyen, vagy csak nagyon minimális mozgást végeznek és olyanok, akik munkájuk során jellemzően sokat ülnek, illetve állnak.

Összefoglalva, a Trigger-masszázzsal megőrizhető az egészség, csökkenthetőek és akár meg is szüntethetőek az izom- és ízületi fájdalmak, legyenek azok rövid ideje fennállóak vagy krónikusak, azaz hosszabb ideje fennállóak.
forrás: Beauty & Healthy World
Fájdalomcsillapító testkezeléseimről ITT olvashat:
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!