Kategóriák

Aromaterápia - illóolajok

Személyes higiénia - szépségápolás

Parfümök, parfümszórók, parfüm termékek, díszüvegcsék

Fájdalomcsillapítás

Immunrendszer, belső szervek

Háztartás - otthonápolás

Fitness-wellness gépek

Kávék, teák, élelmiszerek

TIENS termékek

Ajándék ötletek Hölgyeknek - Uraknak

Sportolóknak - Sportkluboknak

Google+

Facebook

Térd, lábujj és lábszár fájdalom sikeres kezelése

2013.04.15.

Térd, lábujj és lábszár fájdalom sikeres kezelése

Egyik vendégem hónapok óta fennálló lábszár, nagylábujj és térd fájdalommal érkezett

Egyik vendégem hónapok óta fennálló lábszár, nagylábujj és térd fájdalommal érkezett. Nehezen ment a térd behajlítása, alig volt terhelhető, szinte alig bírt ráállni a lábaira, olyan erős volt a fájdalom érzet.

A lábszáron több helyen lévő görcsök szétmasszírozása, és a környező izmok kilazítása után, mindkét lábszáron, a térdhajlatban, és a térd környékén szemmel látható, és tapintható vizenyős duzzanat vált észlelhetővé.

Javasoltam, nézesse meg  sebész, vagy ortopéd szakorvossal, mert annak ott semmi helye nincs. Sejtésem volt, hogy mi ez, de mivel nem vagyok orvos, így nem az én feladatom a diagnózis állítása, de elmondtam, mi lehet szerintem, és miért.

Gyanúm beigazolódott, a Baker Cysta volt, amely a térdízület krónikus gyulladása, amit általában a kezeletlen kopás okoz, folyadék felgyülemléshez vezet, kitágítja a tokot, ami leggyengébb, hátsó részén kitüremkedik, mint a lufi...

A nagylábujj ízületi tokjának gyulladása, duzzanata szemmel látható volt, semmilyen irányba megmozdítani nem lehetett, a mozgásképesség teljesen be volt szűkülve, az alatta lévő talp párnával együtt volt gyulladt, és duzzadt.... így álláskor, járás közben is jelentős fájdalom kísérte, mely sugárzott felfelé a lábszárba is.

Ez is a kezelések során fokozatosan visszanyerte mozgás képességét, csökkent a duzzanat, és a fájdalom érzet.

Amit bevetettünk:

Külsőleg:

Heti 1x rendszeres masszázs, nyirokmasszázs, köpölyözés, ionos-inframasszázs, a nagylábujj mozgásterének növelése kimozgatással, mechanikus tornáztatással, fájdalomcsillapító krém használata, tengeri sós meleg lábfürdő

Belsőleg:

Antilipid tea, napi másfél liter

Chitosan napi 2x1

Eredmények:

A duzzanat mérete a kezelések során fokozatosan csökkent, a fájdalom szintén, a térd körüli duzzanat is lehúzódott, a láb mozgás képessége, terhelhetősége nőtt.

Csökkent a teljes lábszár fájdalma is.

A nagylábujj mozgathatósága nőtt, a fájdalom, és az ízületi tok, meg a talppárna duzzanata már alig tapasztalható.

Kb két hónap kezelés eredményeként az ultrahang vizsgálattal kimutatta a vendégem kezelő orvosa, hogy a cysta mindkét lábáról eltűnt.

Most már túrázni is tud, és elmondása szerint a mindennapi életét már nem keseríti meg az intenzív fájdalom.

Nagy örömet jelent számomra, amikor ilyen híreket hallok a vendégeimtől

vissza